Največ zaposlenih mori preobremenjenost

Štirje od petih posameznikov, ki so septembra odgovarjali na splet­no anketo Palete znanj, je v življenju srečnih, na vprašanje o počutju na delovnem mestu pa je enako oceno podalo za pol manj vprašanih.
Fotografija: Foto Jure Eržen
Odpri galerijo
Foto Jure Eržen

jio
jio
Vsak peti je priznal, da je v službi nesrečen, niso redki, ki se niti ne spomnijo, kdaj so v službi nazadnje imeli dober dan, ali pa je od tega minilo že kakšno leto. Skoraj 60 odstotkov sodelujočih ima vsak teden vsaj en slab dan, dobra četrtina več kot enkrat na teden, ob tem pa v večini podjetij ni sprejemljivo, da so zaposleni občasno slabe volje.

hjkhn
hjkhn
Analiza kaže, da so zaposleni na višjih položajih srečnejši. Najvišje vodstvo je delovno okolje v povprečju ocenilo z dobro štirico, srednji menedžment s 3,2 in zaposleni s trojko. Samostojni podjetniki so v povprečju skoraj tako srečni na delovnem mestu kot najvišje vodstvo. Razlike med moškimi in ženskami ni.

gtzu
gtzu
Kakor se je potrdilo, so glavni razlogi za dobro ali slabo počutje poleg preobremenjenosti odnosi s sodelavci. Zaposleni pogrešajo pohvale, dobrih 40 odstotkov jo je dobilo v tednu, ko so odgovarjali na anketo, trije od stotih pa v zadnjem letu ne.

Anketo še vedno lahko rešite tu.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: