Na kosilo stran od tipkovnice

Mnogi malico ali kosilo, ki so si ga pripravili doma, pojedo kar za svojo delovno mizo. To je po navedbah Business Insiderja ena od 30 neprofesionalnih navad zaposlenih, ki gredo sodelavcem najbolj na živce.
Fotografija: Takšno prehranjevanje med drugim zmanjšuje kreativnost.Pixabay
Odpri galerijo
Takšno prehranjevanje med drugim zmanjšuje kreativnost.Pixabay

Še posebej, če si privoščijo hrano, s katero »nadišavijo« celotno pisarno. Ribe, trdo kuhana jajca, brstični ohrovt, sveža čebula, česen, tunina solata, siri z močnim vonjem in podobna živila ne sodijo v posodice, ki jih odpremo in izpraznimo za računalnikom.

Takšno prehranjevanje, torej tipkanje z eno roko in nabadanje listov solate z drugo, za katero mnogi mislijo, da prihrani dragoceni čas, po ocenah strokovnjakov ne povzroča le packarije v tipkovnici, je tudi nezdravo. Vsakič, ko vstanemo od pisalne mize, naredimo nekaj dobrega za svojo hrbtenico, mišice in možgane.

Takšno prehranjevanje tudi zmanjšuje kreativnost. Kot opozarja profesorica Kimberly Elsbach z Univerze v Kaliforniji, smo bolj inovativni, ko zamenjamo okolje. Sploh, če gremo ven. Eno od kanadskih podjetij za posredovanje nepremičnin je pred kratkim zaposlenim prepovedalo jesti v pisarnah. Zaposleni poročajo, da so pri delu zdaj bolj osredotočeni in se več pogovarjajo s sodelavci.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: