Na kosilo stran od tipkovnice

Mnogi malico ali kosilo, ki so si ga pripravili doma, pojedo kar za svojo delovno mizo. To je po navedbah Business Insiderja ena od 30 neprofesionalnih navad zaposlenih, ki gredo sodelavcem najbolj na živce.
Fotografija: Takšno prehranjevanje med drugim zmanjšuje kreativnost.Pixabay
Odpri galerijo
Takšno prehranjevanje med drugim zmanjšuje kreativnost.Pixabay

Še posebej, če si privoščijo hrano, s katero »nadišavijo« celotno pisarno. Ribe, trdo kuhana jajca, brstični ohrovt, sveža čebula, česen, tunina solata, siri z močnim vonjem in podobna živila ne sodijo v posodice, ki jih odpremo in izpraznimo za računalnikom.

Takšno prehranjevanje, torej tipkanje z eno roko in nabadanje listov solate z drugo, za katero mnogi mislijo, da prihrani dragoceni čas, po ocenah strokovnjakov ne povzroča le packarije v tipkovnici, je tudi nezdravo. Vsakič, ko vstanemo od pisalne mize, naredimo nekaj dobrega za svojo hrbtenico, mišice in možgane.

Takšno prehranjevanje tudi zmanjšuje kreativnost. Kot opozarja profesorica Kimberly Elsbach z Univerze v Kaliforniji, smo bolj inovativni, ko zamenjamo okolje. Sploh, če gremo ven. Eno od kanadskih podjetij za posredovanje nepremičnin je pred kratkim zaposlenim prepovedalo jesti v pisarnah. Zaposleni poročajo, da so pri delu zdaj bolj osredotočeni in se več pogovarjajo s sodelavci.

Več iz rubrike