Kdo bo v prihodnosti dober vodja?

V torek, 28. maja, bo na Brdu pri Kranju mednarodna konferenca o vodenju v prihodnosti. Voditelj prihodnosti je dirigent s posluhom za vsakogar, so zapisali soorganizatorji.
Fotografija: Ena od tem na konferenci bo medgeneracijsko sodelovanje na delovnem mestu. Foto Shutterstock
Odpri galerijo
Ena od tem na konferenci bo medgeneracijsko sodelovanje na delovnem mestu. Foto Shutterstock

Rdeča nit konference bo personalizacija. Voditelj prihodnosti se zaveda, da so zaposleni med seboj različni in v vsakem sodelavcu vidi potencial, ki prispeva k uspehu tima, podjetja in širše družbe. Podpira različnost svojih zaposlenih in si prizadeva za vzpostavitev organizacijske kulture, ki omogoča razvoj in zadovoljstvo vseh svojih zaposlenih, ker ve, da to vodi k večji produktivnosti, kreativnosti in motiviranosti. V luči demografskih sprememb vidi raznolikost kot prednost, ustvarja medgeneracijsko sožitje in ve, da se največje zgodbe rodijo takrat, ko vsi zaposleni sodelujejo. Družba kot celota se stara, zato je potrebno spremeniti odnos do zaposlenih, še posebej do starejših zaposlenih.

Govorci bodo med drugim predstavili pomen (ne)uveljavljanja lastnega ega pri vodenju, govorili bodo o vplivu obrekovanja med sodelavci ter kako to preprečiti, kako vzpostaviti plodno medgeneracijsko sodelovanje.

Organizatorji: Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad RS, Optius Moja zaposlitev in Zveza ljudskih univerz Slovenije na dogodku pičakujejo več kot 500 direktorjev, kadrovikov in drugih zainteresiranih.

Več iz rubrike