Izkušnja v tujini koristi na trgu dela

V zadnjih štirih letih je v okviru programa Erasmus+ odšlo na študij v tujino več kot dva milijona študentov ter zaposlenih v visokošolskem izobraževanju.
Fotografija: Študent pakira in se iz tujine vrača spet domov. Foto: Reuters
Odpri galerijo
Študent pakira in se iz tujine vrača spet domov. Foto: Reuters

Program mladim pomaga do želene poklicne poti in hitrejše zaposlitve. Študija je pokazala, da se 80 odstotkov mladih s to izkušnjo zaposli v treh mesecih po končanem študiju, 73 odstotkov jih pravi, da jim je pomagala do prve zaposlitve.

Več kot 70 odstotkov študentov v okviru programa Erasmus pravi, da so po vrnitvi iz tujine bolje vedeli, kakšne poklicne poti si želijo, 90 odstotkov pa jih navaja, da so izboljšali sposobnost dela in sodelovanja z ljudmi različnih kultur. V povprečju pa so tudi bolj zadovoljni s svojo zaposlitvijo kot tisti, ki niso bili v tujini.

Več iz rubrike

kariera

Zmagovalna poteza - iz športa v posel

Trdo delo. Vztrajnost. Strast. Strategija. Dober team. Recept za zmago je podoben, pa če se zanjo borite v pisarni ali na igrišču.

kariera

Ustanovitelj največjih duty free prodajaln bo letos bankrotiral

Enkrat v tem letu bo genialni 89-letni irsko-ameriški gospod po imenu Chuck Feeney bankrotiral. Ni povsem prepričan, kdaj se bo to zgodilo, vendar se tega dneva zelo veseli.

kariera

[INTERVJU] Inženirka leta doc. dr. Aida Kamišalić Latifić, predavateljica in ra…

Doc. dr. Aida Kamišalić Latifić je zgled, kam pripeljejo ambicija, pogum in vztrajnost, če pot osvetljuje svetilnik znanja in zaupanje vase.

kariera

Tradicionalni način upravljanja podjetja je preteklost

Tradicionalni menedžer vedno najprej išče krivce, nato pa želi kot »krizni superman« hipoma reševati še probleme.

Komentarji: