Hackathon za varnost in mobilnost

Če imate zanimivo idejo za digitalno rešitev, ki bi pomagala državljanom pri varnosti, urabani mobilnosti ... se lahko prvi konec tedna v oktobru udeležite zanimivega hackathona.
Fotografija: Foto Shutterstock
Odpri galerijo
Foto Shutterstock

Cela vrsta organizacij, od javne uprave do podjetij in fakultet, se podpisuje pod vabilo na hackathon, na katerem bodo udeleženci razvijali ideje in rešitve na štiri izzive: pomoč državljanom in njihova varnost (tudi digitalna), preventivna dejavnost, mobilnost v najširšem pomenu besede (osebna, trajnostna …). »Naš cilj je, da izvemo, kako lahko prispevamo k manjši ogroženosti, povečani splošni in osebni varnosti, ter boljši mobilnosti,« pojasnjuejo organizatorji in sprašujejo:
čkjnk
čkjnk
Kaj kot državljani potrebujete, kaj pogrešate, kako bi policija lahko še bolje opravljala svoje delo, s čim bi prispevali k manjši ogroženosti, povečani splošni in osebni varnosti, ter boljši mobilnosti.

Prijave za posameznike ali ekipe so odprte še do 4. oktobra, že naslednja dva dneva pa bo potekal prvi del hackathona, na katerem bodo udeleženci s pomočjo mentorjev pripravili idejno zasnovo informacijske rešitve. Tri najboljše ekipe po izboru občinstva se bodo predstavile 22. oktobra, nagradni sklad zanje znaša 5.000 evrov.

Izbrane ekipe bodo uvrščene tudi v program mentorstva in svetovanja, kjer bodo ob podpori strokovnjakov Tehnološkega parka Ljubljana in tehnoloških partnerjev Svojo idejo razvile v delujočo aplikacijo z uporabno vrednostjo.

Več iz rubrike