Znani zmagovalci dogodka Balkan Startup

V Velenju je prejšnji konec tedna potekal mednarodni dogodek Balkan Startup, na katerem je zmagala ekipa z risalnikom za nohte, s katerim uporabniki pridobijo možnost realne predstavitve pred poslikavo, kar posledično omogoča natančno izvedbo in povečanje produktivnost.
Fotografija: Klemen Belavič
Odpri galerijo
Klemen Belavič

Glavni cilj dogodka je bil povezati subjekte podpornega okolja za podjetništvo, uveljavljena podjetja in start-up ekipe iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Bosne in Hercegovine, Albanije, Kosova in Makedonije. Bojan Kontič, župan gostujoče občine, trdi, da je »medkulturna rast tisto, kar Velenje povezuje in bogati. Velenje je zaradi tega zelo posebno mesto in ravno ta velenjska medkulturna odprtost je temelj preteklega in prihodnjega razvoja

Celoten konec tedna je deset mladih ekip zelo aktivno sodelovalo s podjetji in mentorji, svoje podjetniške ideje pa so predstavile na zaključku prireditve. Kot smo omenili zgoraj, je žirijo najbolj prepričal risalnik za nohte skupine ArtNail. Nagrade so v roke zmagovalcev prišle s strani podjetij Gorenje, Plastika Skaza in MegaM. Naj spomnimo, da so vsa tri podjetja prav iz Velenja.

Drugo mesto je zasedla hrvaška ekipa Braille Riddles, in sicer s projektom v okviru katerega bo skupina študentov s pomočjo 3D tehnologije izdelala cenovno dostopne izobraževalne pripomočke za slepe in slabovidne osebe.

Na tretjem mestu je pristala ekipa Kravuljček, ki je predstavila ženski modni dodatek, ročno narejen izdelek iz vrhunskih materialov.

Več iz rubrike

Komentarji: