Z aplikacijo proti finančni nepismenosti

Po finančni krizi leta 2009 so se ljudje začeli vedno bolj intenzivno izobraževati na področju financ in varčevanja, a kljub temu večini še vedno ne gre dobro od rok.
Fotografija: Roman Šipić
Odpri galerijo
Roman Šipić

Številne študije po vsem svetu potrjujejo, da je finančna nepismenost poglaviten razlog za večino finančnih problemov posameznikov v sodobnem času, večina Slovencev pa se niti ne trudi razmišljati o svoji finančni prihodnosti. Finančniki iz podjetja Fingym so razvili digitalno platformo, s katero posamezniku omogočajo pomoč pri sprejemanju modrih finančnih odločitev.

Uporabnika izobražujejo, mu ponujajo konkretne rešitve in razjasnjujejo njegovo finančno stanje - tveganja, prihodnost, življenjski izdatki, zadolženost, varnostna rezerva ipd. Oseba si prav tako lahko postavlja cilje in jih s spodbudo strokovnjakov dosega. Na aplikaciji je prav tako možen izračun varčevalnih ukrepov za želeno pokojnino, otroka, nepremičnino ipd. Na podlagi naprednega algoritma bo uporabnik pridobil popolnoma jasno sliko svojih osebnih financ v eni sami oceni.

Za pomoč pri finančnem izobraževanju pa bodo uporabnikom prav prišli tudi video intervjuji z mnogimi slovenskimi športniki kot so Anže Kopitar, Iztok Čop in Peter Prevc.

Roman Šipić
Roman Šipić

Več iz rubrike