Vesoljske tehnologije priložnost za poglobitev slovensko ruskega sodelovanja

Aktivnosti s področja vesoljskih tehnologij, podprte z digitalno ekonomijo, učinkovito prispevajo k pametni rasti in konkurenčnosti globalnega gospodarstva ter ustvarjanju delovnih mest, je bilo danes slišati na slovensko- ruskem poslovnem forumu v Ljubljani na temo Digitalizacija gospodarstva z uporabo vesoljskih tehnologij.
Fotografija: Shutterstock
Odpri galerijo
Shutterstock

Današnji forum je bil nadaljevanje mednarodne konference z naslovom Vesoljske tehnologije za digitalno ekonomijo predstavnikov slovenskega in ruskega gospodarstva, ki je včeraj potekala v Centru vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga v Vitanju. Namenjena je bila oblikovanju močnega ekosistema za razvoj vesoljskih tehnologij, izmenjavi poslovnih praks in povečanju priložnosti za nadaljnji razvoj Nove ekonomije in Novega vesolja.

Pred nekaj leti si je Slovenija zastavila ambiciozni cilj, da pospeši svoje digitalno preoblikovanje in izboljša mednarodno konkurenčnost ter postane zelena referenčna država v digitalni Evropi. Dosegli smo številne uspehe, ki dokazujejo, da je Slovenija lahko primer dobre prakse v svetovnem merilu, kako se družba hitro in hkrati premišljeno prilagaja na digitalno prihodnost. Uvodoma je mag. Gorazd Mihelič, direktor SPIRIT Slovenija poudaril vlogo agencije pri spodbujanju medsebojnih aktivnosti na področju digitalnih rešitev med obema državama. "Slovenska podjetja lahko zaradi svoje večje fleksibilnosti ruskim podjetjem ponudijo visoko tehnološko napredne rešitve in se hitreje vključujejo v velike strukture ruskih podjetij. Še posebej bi apeliral na podjetja, ki ponujajo inovacije in patentne rešitve, ki lahko predstavljajo preboj v skupnem poslovanju ravno na področju uporabe vesoljskih tehnologij."

Več iz rubrike