Turistična sezona na Luni se pričenja leta 2018

Elon Musk je s podjetjem SpaceX vsak dan bližje uresničitvi napovedi o prehajanju ljudi z Zemlje na druge planete in satelite. Že prihodnje leto bo poslal prvi dve osebi na turistično potovanje okoli Lune.
Fotografija: AP Pictures
Odpri galerijo
AP Pictures

Podjetje še ni izdalo imen potnikov, a znano je, da se osebi poznata od prej, da nista hoolywoodska zvezdnika in da sta plačali zajeten kupček denarja, da bosta lahko »potovala hitreje in dlje v vesolje, kot kdorkoli doslej,« se je izrazil Elon Musk, ustanovitelj podjetja SpaceX, znan tudi kot oče ideje o visokotehnoloških avtomobilov Tesla in soustanovitelj PayPala.

Osebi bosta potovali v vesoljski kapsuli Dragon 2 z raketo Falcon Heavy Rocket, ki so jo izdelali na sedežu SpaceXa. Priprave na potovanje okoli Lune se bodo pričele kmalu, prav tako bosta začela trenirati za psihofizično pripravljenost tudi potnika.

 »To potovanje bo prvo izmed mnogih, konec leta 2018 načrtujemo že nov izlet na Luno, tokrat z večjo delegacijo,« pove Musk. Nobeno od načrtovanih potovanj (še) ne vključuje pristanka na Luni.

Več iz rubrike

ikonomija

Zaradi nakita morda ne bo smel nastopiti na domači dirki

Krovna zveza Formule 1 je že pred časom zahtevala, da Hamilton zaradi varnosti odstrani del nakita, ki ga nosi - gre za uhan oziroma okrasni vijak v nosu.

ikonomija

H&M skrbi, da bomo zaradi podražitev manj zapravljali za oblačila

Družba H&M beleži rast dobička, koristi pa imajo od močnega okrevanja po pandemiji covida-19, ki je pred letom dni v tem času močno vplivala na poslovanje.

ikonomija

Nemški delodajalci in potrošniki so zaskrbljeni

Nemški raziskovalni inštitut GfK ugotavlja, da je razpoloženje nemških potrošnikov doseglo najnižjo raven od leta 1991, odkar merijo kazalnik zaupanja.

ikonomija

Virtualna resničnost je tu. Metaverzum je strašljiv!

Kaj je te teden novega na področju metaverzuma: med vodilnimi podjetji Adobe Inc.

Komentarji: