Tesla predstavil nov hranilnik električne energije Powerwall +

Powerwall + se odlikuje po visoki zmogljivosti delovanja in skladiščenja sončne energije.
Fotografija: FOTO: Tesla
Odpri galerijo
FOTO: Tesla

Pred nekaj dnevi je Elon Musk napovedal prihod novega Teslinega hranilnika električne energije Powerwall +, ki se lahko pohvali kar z dvakrat večjo zmogljivostjo, kot jo je imela predhodna različica, poroča Electrek.
 

Sistem za shranjevanje sončne energije s precejšnjimi kapacitetami


Powerwall + je integriran sistem solarnega baterijskega sistema za shranjevanje energije, ki je proizvedena s pomočjo sonca. Zaradi njene zasnove je napravo mogoče namestiti v vsako domovanje. Povečana zmogljivost hranilnika uporabniku omogoča, da lahko razpolaga z večjo zalogo električne energije. Pametni upravljalniki sistema ponujajo možnost prilagoditve delovanja hranilnika individualnim potrebam.
image_alt
Prva samovozeča ladja se odpravlja na čezatlantsko plovbo

Na vrhu modela Powerwall + je nameščen nov pretvornik, kar daje hranilniku električne energije drugačen videz od prejšnjih različic. Največja zmogljivost najnovejšega modela Powerwall znaša 9,6 kW, največja trajna vklopna moč pa je 5 kW. Garancijska doba znaša 10 let.
 

Zmanjšanje ogljičnega odtisa in alternativa v primeru izpada električne energije


Powerwall je naprava, ki omogoča shranjevanje električne energije, ki se pridobiva prek sončne svetlobe. Tako lahko uporabnik z njo razpolaga tudi takrat, ko sonce ne sije. Funkcija hranilnika električne energije je v prihranku denarja, zmanjšanju ogljičnega odtisa, hkrati predstavlja alternativo v primeru izpada električne energije.

FOTO: REUTERS
FOTO: REUTERS
V kombinaciji z aplikacijo Tesla lahko uporabnik sproti spremlja proizvodnjo električne energije in njeno porabo. Nastavitve lahko prilagodi tako, da bodo ustrezale njegovim potrebam in trenutni situaciji. Sproti je opozorjen, če se dogaja kaj nenavadnega. Sistem lahko nadzoruje ne glede na to, kje se trenutno nahaja.

Powerwall je možno enostavno namestiti. Zaradi svojega minimalističnega designa se dobro prilega različnim slogom. Kompaktna univerzalna konstrukcija omogoča pritrditev naprave tako v notranjih prostorih kot tudi na prostem.
image_alt
Čustvena zaslepljenost v družinskih podjetjih

V prihodnje vsi Teslini solarni strešniki opremljeni s Powerwalli


Elon Musk je sicer pred kratkim napovedal, da bodo v prihodnje vse Tesline solarne strehe opremljene skupaj s Powerwalli. Musk je prepričan, da bodo tovrstni hranilniki električne energije čez čas nekaj samoumevnega in v splošni rabi. Kot je še dejal Musk, si je treba prizadevati, da bi taki sistemi postali širše razpoložljivi in da bi bile cene nižje in s tem dostopnejše širši množici, za kar si pri Tesli tudi prizadevajo.
 
 

Več iz rubrike