Spor med Googlom in Amazonom se nadaljuje

Google je na Amazonovih napravah Echo Show in Amazon TV blokiral dostop do enega izmed njihovih najbolj znanih produktov, YouTuba.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Amazon naj bi kršil njihove pogoje. Slednji se z blokado ne strinja, a s težavo so se začeli soočati na drugačen način.

Naredili bodo dve novi platformi, Amazontube in Opentube, katerih že ime pove, da sta aplikaciji, podobni YouTubu. Na dotični aplikaciji bodo uporabniki delili svoje videoposnetke, fotografije, besedila, zvočne zapise in podobno. Internetni stran in aplikaciji bostea bolj razdelani in na njiju se bo našlo več tematskih zavihkov – posnetki, videospoti, igrice, knjige, fotografije, modni bloggi ipd. Obe platformi želijo zaščititi kot lasten produkt in patent.

Več iz rubrike

ikonomija

Naslednje poglavje knjige, ki jo poslušate

Svet kapitala na spletni strani že lahko poslušate. No, članke lahko tudi berete, a po novem jih lahko prav tako poslušate. Za to skrbi bot ali robot. To je high-tech, ki že spreminja bralne navade. …

ikonomija

Švedski gigant za skoraj milijardo kun prevzel družbo hrvaških mladeničev

Skupina Stillfront je kupila zagrebško družbo Nanobit za nekaj manj kot milijardo kun oziroma okoli 125 milijonov evrov.

ikonomija

Slovensko kmetijstvo ni resna gospodarska dejavnost, pa bi lahko bilo

​Kumara z vtisnjeno QR-kodo je simbol transparentnosti porekla.

ikonomija

Osupljivi rezultati razumevanja teksta s pomočjo umetne inteligence

Slovenski modeli razumevanja in ustvarjanja jezika, ki temeljijo na umetni inteligenci, spreminjajo kreativne procese in oblikujejo novo paradigmo programiranja.

Komentarji: