Sejemska dejavnost v Dubaju oživlja

Ker ni sejmov v Evropi, se je slovensko podjetje predstavilo na bližnjem vzhodu.
Fotografija: Foto: IZA Effect
Odpri galerijo
Foto: IZA Effect

Podjetje IZA Effect, ki proizvaja sisteme za dezinfekcijo, se je v začetku junija predstavilo na dubajskem dogodku The Dubai Hotel Show. Podjetje, ki ga vodi Irma Vodlan, je kot enega izmed razlogov za udeležbo navedla: »Za sejem v Dubaju smo se odločili zaradi pomanjkanja tovrstnih dogodkov v Evropi. Poleg tega pa naše dezinfekcijsko sredstvo ne bazira na alkoholu in je zaradi tega potencialno še bolj zanimivo za arabske trge.«

Pred nekaj leti je IZA Effect stopila v sodelovanje s šentjernejskim podjetjem Iskra Pio, ki so prvovrstni na področju sterilizacije v farmaciji in industriji, kar je doprineslo k izboljšavi in inženirskim nadgradnjam aerosolnih naprav visokega kakovostnega razreda.
Foto: IZA Effect
Foto: IZA Effect

Odziv obiskovalcev sejma, ki je namenjen poslovnim uporabnikom, je bil nad pričakovanji, kar je potrdil tudi Iztok Franko iz Skupine Pesakrompir, specialist za trge bližnjega vzhoda: »Kljub temu, da je celoten trg po več kot letu dni trajajoči pandemiji zasičen z raznimi dezinfekcijskimi sredstvi, je bil odziv tu nadpovprečen. Dejstva so jasna. IZA ima svoje napredne naprave, ki lastno dezinfekcijsko sredstvo bistveno bolje razpršijo v prostor. Hkrati pa njihova dezinfekcija na dolgi rok ne poškoduje notranjih elementov, pohištva in ostalim površin.«
image_alt
Premožnim zmanjkuje prostora v denarnicah


 

Več iz rubrike

ikonomija

Pametne igrače: podpora otrokovemu razvoju ali resna grožnja?

Umetna inteligenca prodira v vse pore človekovega delovanja. Na trgu je tudi čedalje več igrač, ki delujejo na njeni osnovi. Kako varna je njihova uporaba?

ikonomija

Senzacionalen preboj: Razvili kvantni računalnik velik kot kovanec

Nekateri strokovnjaki menijo, da bi se lahko kvantni računalniki za komercialno uporabo na trgu pojavili že čez pet let.

ikonomija

Japonska 3D mačka mijavka na mimoidoče

Japonska 3D mačka je obnorela internet in postala prava senzacija, na Twitterju ima že skoraj 20.000 sledilcev.

ikonomija

Med kandidati za Amazonov startup leta tudi slovenski PlanetCare

Zmagovalec natečaja Launchpad bo prejel nagrado v višini 100.000 evrov. Od 1800 podjetij iz 26 evropskih držav je ostala le še peterica.

Komentarji: