Prvi luksuzni hotel v vesolju leta 2022, začetni meseci razprodani

Vesoljski turizem ni več abstraktna ideja, ampak resničnost. Hotelske sobe v vesolju gredo kot za med.
Fotografija: Aurora Space Hotel
Odpri galerijo
Aurora Space Hotel

S tem stavkom je Loris Lazzati, znanstveni raziskovalec iz italijanskega inštituta Lecco Planetarium, začel predstavitev luksuznega hotela Aurora, ki se bo nahajal v vesolju. Vedno več podjetnikov išče partnerstva z znanstvenimi in vesoljskimi inštitucijami, več vlagajo v raziskovanje vesolja in nenehno objavljajo nove projekte, mednarodna partnerstva in rezultate testov Zemeljske orbite.

Najnovejša novost v t.i. vesoljskem turizmu se imenuje postaja Aurora. To je luksuzni hotel, ki bo okoli leta 2021 začel krožiti okoli Zemlje, prve turiste pa bo gostil leta leto kasneje. Rezervacije so že odprte, nočitev pa bo znašala okoli 800 tisoč dolarjev. Potovalni paket bo trajal 12 dni za skupno 9,5 milijona dolarjev, vključen pa je tudi "let". Le tri dni po prvi javni najavi odprtja luksuznega hotela so v Aurora Station razprodali sobe za kar štiri mesece.

Hotel bo približno 320 kilometrov od Zemljine površine, okoli katere bo vso potovanje tudi krožil. Krog okoli sveta bo trajal 90 minut, v 24 urah pa bodo gostje ugledali 16 sončnih vzhodov in zahodov. Na počitnicah v prostoru je lahko naenkrat največ šest ljudi, vključno z dvema članoma posadke. Pred odhodom mora vsak potnik opraviti trimesečni tečaj usposabljanja.

Več iz rubrike

ikonomija

Kakšen Rolex - to so ure na katere prisegajo najbogatejši

Čeprav so drage ure že od nekdaj simbol bogastva pa temu pogosto ni tako. Elon Musk, Jeff Bezos in Bill Gates s ponosom nosijo poceni ure.

ikonomija

Slovenija je nova podpisnica Rimske deklaracije

Slovenska digitalna koalicija je podpisala futuristično Rimsko deklaracijo, ki jasno spodbuja tehnološki razvoj, predvsem pa poudarja pomembnost računalništva in informatike v šolstvu.

ikonomija

Nakupovalna platforma Shoppster debitira v Srbiji, jeseni bo predstavljena v Sl…

V Sloveniji bo zaživela nova nakupovalna platforma United Group shoppster.com.

ikonomija

Nasvidenje stari LTE, dobrodošla pametna mesta 5G

Med številnimi novostmi prihodnosti, ki jih bo omogočil 5G, bodo pametna mesta ena najbolj revolucionarnih.

Komentarji: