Pozor, ne kupujte novega iPhona ali ure Apple Watch prav zdaj

Če se boste sprehodili po nakupovalnih središčih, in če boste šli mimo trgovin Apple Store, si nujno prigovarjajte "Ne kupuj Iphona zdaj!"
Fotografija: Obstajata 2 razloga za čakanje. Apple po predstavitvi novih iPhonov običajno zniža cene svojih leto dni starih iPhonov. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Obstajata 2 razloga za čakanje. Apple po predstavitvi novih iPhonov običajno zniža cene svojih leto dni starih iPhonov. FOTO: Reuters

"Ne kupuj Iphona zdaj!"

Če se boste sprehodili po nakupovalnih središčih, in če boste šli mimo trgovin Apple Store, si nujno prigovarjajte "Ne kupuj Iphona zdaj!", "Ne kupuj Iphona zdaj!", "Ne kupuj Iphona zdaj!"....

Zakaj?

Zdaj ni dobro odšteti denarja za nov iPhone ali uro Apple Watch.

Apple je v sredo napovedal, da bo 7. septembra organiziral jesenski dogodek, ki bo skoraj zagotovo namenjen iPhonu 14.

Morda bo napovedal tudi nove ure Apple Watch, čeprav podjetje včasih dogodke ločuje. V Bloombergu je pisalo, da bi lahko nove telefone iPhone poslali že 16. septembra, torej čez nekaj tednov.

Seveda, morda vas sploh ne zanima, da bi dobili najnovejše in najboljše. Želite le iPhone.

Toda še vedno obstaja razlog za čakanje. Apple po predstavitvi novih iPhonov običajno zniža cene svojih leto dni starih iPhonov. Če torej počakate nekaj tednov, tudi prihranite denar.

Novi modeli in nižje cene starih modelov

Po podatkih Bloomberga Apple letos načrtuje štiri nove modele iPhone 14. Pričakujete lahko menda navadno različico, prvič različico navadnega modela z večjim zaslonom in dva modela višjega razreda Pro z dodatnimi zvonci in piščalkami. Ta običajni iPhone 14 z večjim zaslonom bi lahko bil zanimiv za ljudi, ki si želijo največji zaslon na telefonu Apple, vendar niso želeli odšteti več kot 1 000 USD za iPhone Pro Max.

Apple bo predstavil nov model Apple Watch SE srednjega razreda. Ta je bil nazadnje posodobljen leta 2020. FOTO: REUTERS/Thomas Peter
Apple bo predstavil nov model Apple Watch SE srednjega razreda. Ta je bil nazadnje posodobljen leta 2020. FOTO: REUTERS/Thomas Peter

Morda si ga boste želeli ogledati tudi kot dolgoročni nakup. Telefon uporabljate vsak dan. Verjetno ga uporabljate za fotografiranje in igranje iger.

Če ga torej nameravate obdržati nekaj let, bi morda morali kupiti najnovejši model, ko izide - in če si ga ne morete privoščiti zdaj, razmislite o proračunu za naslednje leto. Še leta bo dobival posodobitve programske opreme.

Enako velja za uro Apple Watch

Apple bo predvidoma predstavil nov model Apple Watch SE srednjega razreda. Ta je bil nazadnje posodobljen leta 2020, zato bi moral biti velika nadgradnja cenovno ugodnega modela in bo verjetno prinesel nekaj funkcij, ki so bile v zadnjih nekaj letih prisotne v dražjih modelih. Poleg tega Bloomberg navaja, da Apple načrtuje novo uro Apple Watch Pro višjega razreda, ki bi lahko bila bolj robustna. Če vam je to všeč, boste morda prav tako želeli počakati.

Applove pametne ure že več kot dve leti omogočajo EKG. A ne pri nas.
Applove pametne ure že več kot dve leti omogočajo EKG. A ne pri nas.

Odločitev je odvisna od vas. Vendar se zdi, da nekateri ljudje ne vedo, da je treba nove telefone iPhone vedno pričakovati septembra. Na tej točki vam priporočamo, da počakate, da vidite, kakšne so vaše možnosti. To ne more škoditi!

Več iz rubrike