Po Berlinu za petino ceneje

Leta 2017 so ženske v Nemčiji v povprečju zaslužile 21 odstotkov manj kot moški. V EU je razlika večja samo v Estoniji (25,6 odstotka), kažejo podatki evropske komisije, približno enaka pa je na Češkem in v Veliki Britaniji.
Fotografija: Foto Reuters
Foto Reuters

V ponedeljek so ženske za nakup enodnevne vozovnice za mestni promet v Belinu plačale 21 odstotkov manj, s čimer so po navedbah upravljavca mestnega prometa BVG hoteli opozoriti na plačna nesorazmerja. »Ne le, da moški razumejo našo potezo, podpirajo jo,« menijo v BVG.

Tistim, ki hočejo opravičilo zaradi diskriminacije, ker tudi sami niso dobili popusta, pa so sporočili: »Kdo se opraviči ženskam, ker v povprečju zaslužijo manj?« Ob tem iz BVG niso sporočili, kakšna so plačna razmerja v njihovem podjetju, ki je v lasti mesta in zaposluje 15.000 delavcev, dodali pa so, da želijo do leta 2022 povečati delež žensk z 20 na 27 odstotkov.

Več iz rubrike

ikonomija

Dr. Drago Rudel: Strategije eZdravja v Sloveniji ni, ministrstva pa so med sebo…

Politika financiranja razvojno-raziskovalnih projektov na področju zdravja v Sloveniji nima skupnega cilja, saj strategije eZdravja ni, ministrstva pa so med seboj neusklajena. Tako Slovenija financi…

ikonomija

Številne navade iz karantene bodo absolutna normala

Če v svojih načrtih nimate digitalnega poslovanja, v letu 2025 več ne boste relevantni, pravi zagovornik spletnih bančnih rešitev in avtor knjižnic uspešnic Brett King.

ikonomija

Kitajci začeli s testiranji tehnologije 6G

Po mnenju strokovnjakov bo 6G do 8.000 krat hitrejši kot 5G.

ikonomija

Konec bank kot jih poznamo

Digitalizacija v bančništvu je dejstvo, a digitalne rešitve so zgolj orodje; same po sebi še ne zagotavljajo uspešnega poslovanja.

Komentarji: