Nova tehnologija: Sklepanje poslov brez fizične prisotnosti

Slovensko tehnološko podjetje SETCCE predstavilo tehnologijo sklepanja poslov, kjer fizična prisotnost ni več obvezna in s katero so že začeli prodirati na slovenske in tuje trge. Tovrstne inovacije niso le trend prihodnosti, ampak realne zahteve kupcev, povedo.
Fotografija: arhiv podjetja
Odpri galerijo
arhiv podjetja

Združitev vrhunske tehnologije in prilagoditev zahtevni zakonodaji je delo dolgoletnega razvoja slovenskega tehnološkega podjetja SETCCE, ki je prvič predstavilo celoten proces digitalne sklenitve posla, ki uporabnikom omogoča hitro in enostavno poslovanje, kjerkoli in kadarkoli. »Gre za inovativen razvoj storitve video identifikacije in oddaljenega potrjevanja poslov, ki bo spremenil način dela in podjetjem v prihodnosti omogočil enostaven način pridobivanja novih strank,« izpostavi direktor prodaje podjetja SETCCE, Boštjan Šušteršič.

»Elektronska video identifikacija je iz vidika zlorab manj dovzetna kot klasična,« je pojasnil Andraž Trtnik s področja preprečevanja pranja denarja. Fizična oseba lahko proces, ki traja od tri do šest minut, sproži z uporabo pametnega telefona ali prenosnega računalnika. Po zaključku se uporabniku kreira elektronska identiteta, ki jo stranka potrdi s povezavo v e-poštnem sporočilu. Nato se »avtenticira« v sistem za potrditev poslovne transakcije in dokument elektronsko podpiše s klikom.

Digitalni kanali so vse pomembnejši pri poslovnih interakcijah. Cilj podjetij je z njimi vzpostaviti poslovni odnos na popolnoma digitalen način ter jim tako zagotoviti prvovrstno uporabniško izkušnjo. Pri sklepanju poslov brez fizične navzočnosti ne gre več zgolj za trend, ampak za zahtevo kupcev po uporabi digitalnih tehnologij in pričakovanju ponudnikov po optimizaciji poslovnih procesov.

Na pomembnem dogodku so delili izkušnje in hkrati podprli razvoj omenjene tehnologije predstavniki vodilnih slovenskih in tujih podjetij - Generali Slovenija, Sberbank, Telekom Slovenije, Zavarovalnica Triglav, Mastercard, Kemofarmacija, Porsche Kredit in Leasing SLO, Raiffeisen banka Srbija in Generali Srbija.

Več iz rubrike