Kakšen Rolex - to so ure na katere prisegajo najbogatejši

Čeprav so drage ure že od nekdaj simbol bogastva pa temu pogosto ni tako. Elon Musk, Jeff Bezos in Bill Gates s ponosom nosijo poceni ure.
Fotografija: Najbogatejši zemljani postajajo tehnološki navdušenci in podjetniki iz področja IKT. Ti bolj kot na simbole bogastva in prestižne znamke prisegajo na uporabnost. FOTO: Fabrice Coffrini/Afp
Odpri galerijo
Najbogatejši zemljani postajajo tehnološki navdušenci in podjetniki iz področja IKT. Ti bolj kot na simbole bogastva in prestižne znamke prisegajo na uporabnost. FOTO: Fabrice Coffrini/Afp

Najbolj vidni milijonarji niso pristaši dragih ur, kot je pogosto prepričanje. Najbogatejši Zemljan Jeff Bezos tako ne prisega na Rolex ali Omego, temveč na relativno poceni uro Ulysse Nardin Dual Time.
 

Sodobni bogataši


Bezos in pa tudi ostali tehnološki milijonarji zagotovo niso poznani po svojem estetskem stilu oblačenja. Tako Elon Musk kot Mark Zuckerberg in pa ostali šampioni trenutne tehnološke dobe, običajno niso navdušenci nad visoko modo niti nad prestižnimi urami, piše spletni Luxurylaunches.Pristaši dragega življenjskega stila običajno v to zajamejo tudi drage ure in nakit. Kot kaže uspešni podjetniki na tehnološkem področju vendarle bolj kot na to, da so pri urah v času z modo prisegajo predvsem na to, da so zgolj točni.
 

Bezosova preprostost


Vodja spletnega trgovca Amazon iz Seattla Jeff Bezos je le redko oblečen v kaj drugega kot v preprost črni suknjič, zelo lojalen pa je tudi svoji izbiri ure. Največkrat ga opazimo z uro Ulysse Nardin Dual Time. Čeprav je vrednost Bezosovega premoženja ocenjena na 113 milijard dolarjev se ta kot kaže ni pustil premamiti dragim uram in ostaja pri relativno poceni uri.
 

Gates in Casio


Znamka Casio v svetu ur velja za sinonim poceni ure, ki jo običajno poganjajo baterije a vendar ne glede na dostopnost svoje delo opravi vestno. Vseeno pa nekateri njihovi modeli presegajo cene srednjega razreda in z leti se je nabralo kar nekaj ljudi, ki ostajajo zvesti tej znamki.

Direktor Appla Tim Cook ohranja kulturo skromnosti, ki jo je vpeljal Steve Jobs. FOTO: Robert Galbraith/Reuters
Direktor Appla Tim Cook ohranja kulturo skromnosti, ki jo je vpeljal Steve Jobs. FOTO: Robert Galbraith/Reuters
Med ljubitelji ur Casio je tudi ustanovitelj Microsofta in filantrop Bill Gates. Ta razpolaga s premoženjem 98 milijard dolarjev, vendar pa v preteklosti prestižnemu načinu življenja ni namenjal posebne pozornosti. Gates čas preverja z uro Casio Duro, ki ima vrtljivo krono, cena pa se giblje okoli 70 dolarjev.

Bill Gates in žena Melinda že tako veliko časa namenjata dobrodelnim delom, izstopata pa s svojo dobrodelno fundacijo, ki je zdaj v ospredju zaradi podpore raziskav na področju nove koronavirusne bolezni covid-19.
 

Skromna kultura Appla


Nikakor ni presenečenje, da direktor tehnološkega velikana Apple Tim Cook ni navdušenec prestižnih ur. Kultura skromnosti in minimalizma, ki jo je ob ustanovitvi kalifornijskega podjetja vpeljal Steve Jobs, tako še vedno živi naprej.

Hkrati pa ni nikakršno presenečenje niti to, da Cook prisega na Apple Watch. Apple je v prejšnjem letu prodal kar 31 milijonov omenjenih ur, kar je 36 odstotno povečanje v primerjavi z letom prej. Pravzaprav so prodali več ur kot celotna švicarska urarska industrija; ti so skupaj prodali 21,1 milijonov ur.

Več iz rubrike

Komentarji: