Navzkrižna oploditev Elona Muska

Še preden je električni avtomobil Model 3 ogrel teren za prihodnje Teslino vozilo, je Elon Musk na predstavitvi poslovnih rezultatov že napovedal, kako bodo naredili Model Y. Z navzkrižno oploditvijo?
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Konec julija je iz proizvodnje linije na ceste prišlo najnovejše vozilo podjetja Tesla, električni avtomobil Model 3. Le-ta predstavlja pomemben mejnik v avtomobilizmu, saj z enim polnjenjem doseže več kot 300 kilometrov, zanimiva pa je tudi cena, saj je postavljena na 31 tisoč evrov. To pa ni razlog, da bi bila prodaja kaj slabša, vnaprej ga je vplačalo skoraj pol milijona ljudi.

Vplačila so močno vplivala na dobre rezultate v drugem četrtletju, ki jih je včeraj predstavil direktor Elon Musk. Na predstavitvi je pojasnil, da jim je pri izgradnji tako dobrega avtomobila veliko pomagalo tudi njegovo drugo podjetje, SpaceX.

»Naj pojasnim le enega izmed mnogih primerov; znašli smo se pred izzivom, kako preveriti kakovost aluminijaste strukture, in ekipa iz SpaceX nam je pomagala z ultrazvočnimi tipali. Veliko sodelujemo in si pomagamo med seboj,« je povedal Musk.

Sodelovanje med obema podjetjema je imenoval "navzkrižna oploditev" in poudaril, da je vsako njihovo sodelovanje zelo zaupljivo, dragoceno in produktivno. »Gre za visokokakovostno izdelavo nečesa, kar mora biti izjemno zanesljivo.«

Na dogodku je udeležencem izdal, da bo njihovo prihodnje vozilo Model Y baziralo na Modelu 3, ker se ne bodo lotili popolne prenove platforme vozila. Na trgu ga lahko pričakujemo leta 2020. »Na trg lahko lansiramo prej, če si sposodimo arhitekturo aktualnega modela in jo nadgradimo. To počne večina proizvajalcev avtomobilov.«

Več iz rubrike

ikonomija

Kakšen Rolex - to so ure na katere prisegajo najbogatejši

Čeprav so drage ure že od nekdaj simbol bogastva pa temu pogosto ni tako. Elon Musk, Jeff Bezos in Bill Gates s ponosom nosijo poceni ure.

ikonomija

Slovenija je nova podpisnica Rimske deklaracije

Slovenska digitalna koalicija je podpisala futuristično Rimsko deklaracijo, ki jasno spodbuja tehnološki razvoj, predvsem pa poudarja pomembnost računalništva in informatike v šolstvu.

ikonomija

Nakupovalna platforma Shoppster debitira v Srbiji, jeseni bo predstavljena v Sl…

V Sloveniji bo zaživela nova nakupovalna platforma United Group shoppster.com.

ikonomija

Nasvidenje stari LTE, dobrodošla pametna mesta 5G

Med številnimi novostmi prihodnosti, ki jih bo omogočil 5G, bodo pametna mesta ena najbolj revolucionarnih.

Komentarji: