Kolektor investiral v start-up, ki skrbi za zdravje oči

Koncern Kolektor je ustanovil sklad Kolektor Ventures, ki financira start-up podjetja. Prvo podjetje, v katerega so investirali, se ukvarja z razvojem programskih rešitev, namenjenih skrbi za zdravje oči.
Fotografija: Smart Optometry
Odpri galerijo
Smart Optometry

Mlado zagonsko podjetje iz Idrije Smart Optometry d.o.o. želi ponuditi celosten paket oskrbe oči, saj so redni pregledi vida predpogoj za pravočasno odkrivanje morebitnih okvar, ki imajo lahko za posledico delno oziroma popolno slepoto. Njihova ideja je očitno navdušila Kolektor Ventures, korporativni sklad, ki financira tehnološke start-upe v zgodnjih razvojnih fazah in jim tako pomaga pri ideji do predora na trg.

Osrednji produkt podjetja je aplikacija Smart Optometry za pametne naprave s sistemom iOS in Android, ki je namenjena očesnim specialistom za preglede pacientov. Aplikacija omogoča izvajanje natančnih, hitrih, preprostih in za pacienta interaktivnih pregledov vida, ki je za kakovost življenja ključnega pomena.

Podjetje že posluje na mednarodnih trgih, med več kot 5.000 uporabniki aplikacije so očesni specialisti iz kar 157 različnih držav.

Več iz rubrike