Kolektor bo z Microsoftom sodeloval pri oblikovanju rešitev za pametne tovarne

Na največji slovenski tehnološko-poslovni konferenci, ki združuje skoraj vse IT strokovnjake, specialiste, managerje in odločevalce v podjetjih, sta Kolektor in Microsoft podpisala sporazum o sodelovanju pri razvoju rešitev za pametne tovarne.
Fotografija: Kolektor in Microsoft podpisala pogodbo o sodelovanju pri razvoju rešitev za pametne tovarne
Odpri galerijo
Kolektor in Microsoft podpisala pogodbo o sodelovanju pri razvoju rešitev za pametne tovarne

Koncern Kolektor in Microsoft sta podpisala sporazum o sodelovanju.
Že na predavanjih je direktorica Microsofta Slovenija Barbara Domicelj predstavila Kolektor kot primer dobre prakse ustvarjanja rešitev za pametne tovarne.

Po njenih besedah umetna inteligenca spreminja pričakovanja o zmogljivosti digitalnih tehnologij. Ker v njihovem podjetju tesno sodeloujejo z lokalnim okoljem in lokalnimi partnerji pri raznovrstnih rešitvah, je podpis zgoraj omenjenega sporazuma logičen in poziitiven korak za deležnike.

V Sloveniji si pomagajo s slovenskim znanjem in prav pri razvoju rešitev za pametne tovarne sodelujejo s Skupino Kolektor in njegovim zagonskih podjetjem Qlector.

Na konferenci je bilo v tej luči predstavljenih nekaj primerov, ki temeljijo na umetni inteligenci ter nudijo pogled v proizvodne procese v realnem času z izdelavo digitalnih dvojčkov. "Kolektorjeve rešitve s pomočjo umetne inteligence zaznavajo ovire, ponujajo rešitve, obveščajo odgovorne osebe in na splošno pomagajo pri optimizaciji proizvodnje."

Ob podpisu namere sta Valter Leban in Barbara Domicelj povedala:

Valter Leban:
Digitalne transformacije se poslužujemo že praktično 40 let, le da je imel izraz v preteklosti drugačno ime. Tradicionalne tehnologije nimajo sposobnosti učenja, nove pa jih imajo. Zakaj se moramo učiti? Zato da napredujemo, smo na 4.0 stopnji zrelosti, vemo kaj in zakaj se nam dogaja, ne znamo pa napovedati, kaj se nam bo. Nimamo avtonomnih sistemov in zato rabimo najprej prave tehnologije in pravega partnerja. Na podlagi dolgoletnega sodelovanja na bazi osnovnih infrastrukturnih storitev z Microsoftom dobre izkušnje, nas je napeljalo, da se začnemo pogovarjati o naprednejših tehnologijah.

Barbara Domicelj:
S skupino Kolektor kot z njihovimi startupi sodelujemo tesno. Uporaba umetne inteligence kaže, da gre sodelovanje v pravo smer. V izredno veselje nam je, da sodelujemo s Kolektorjem. Pismo o nameri o poglobljenem sodelovanju me izredno veseli.
 

Več iz rubrike