Kokain - prva izbira na zabavah

Kokain je droga, po kateri ne hlastajo več le ljudje iz javnosti skritega družbenega podzemlja ali pa zvezdniki v soju žarometov šovbiznisa. Črtico tu, črtico tam »potegne« vse številnejši del populacije. A vselej ni bilo tako.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Kokain deluje poživilno, enako kot konoplja, a ta v mondenem svetu ni več moderna, včasih so elite posegale tudi po amfetaminih, a ker so vedno bolj dostopne informacije o škodljivosti sintetičnih drog in ker se ne ve, iz česa so narejene, je več povpraševanja po kokainu, ker na ulici velja, da je kokain bolj čista droga. Toda v resnici se rastlina obdeluje tako z bencinom in kislinami kot tudi s cementom, da se proizvede bel prah.


Preberite: Kokain skozi številke in njegova zgodovinaKonoplja

Slovenija je samozadostna pridelovalka konoplje, z njo oskrbuje tudi odjemalce z območja italijanske obale in avstrijske uživalce droge. Zanje je naše tržišče zanimivo, ker je droga v Sloveniji precej cenejša kot v Italiji in Avstriji, zato se njihovi odjemalci obračajo na naše preprodajalce za vse vrste prepovedanih drog. Večino preostalih drog uvažamo, med njimi je seveda tudi kokain.

Reuters
Reuters


Kakšne so priporočene cene prepovedanih drog v Sloveniji?


 

Več iz rubrike

ikonomija

V rokah enega odstotka kmetovalcev kar 70 odstotkov kmetijskih zemljišč po svetu

Lastništvo kmetijskih zemljišč je vse bolj neenakomerno porazdeljeno, tako je danes vse večji delež svetovnih kmetijskih zemljišč v rokah peščice.

ikonomija

Umetna inteligenca postala del državne strategije Savdske Arabije

Savdijci aktivno vlagajo v projekte umetne inteligence, kar je postalo del državnega načrta. Do leta 2030 bodo vložili kar 20 milijard dolarjev.

ikonomija

Slovenski projekt pametne ptičje hišice zbral že preko 700.000 evrov

Projekt pametne ptičje hišice Bird Buddy, za katerim stoji pretežno slovenska podjetniška ekipa, na globalni spletni platformi za množično financiranje Kickstarter beleži izjemno zanimanje.

ikonomija

Nova Zelandija nad lockdown z uporabo znanosti

Nova Zelandija uporablja tehnologijo modeliranja in ugotavljanja hitrega genomskega zaporedja covid-19, s čimer se je izognila »lockdownu«.

Komentarji: