Kokain - prva izbira na zabavah

Kokain je droga, po kateri ne hlastajo več le ljudje iz javnosti skritega družbenega podzemlja ali pa zvezdniki v soju žarometov šovbiznisa. Črtico tu, črtico tam »potegne« vse številnejši del populacije. A vselej ni bilo tako.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Kokain deluje poživilno, enako kot konoplja, a ta v mondenem svetu ni več moderna, včasih so elite posegale tudi po amfetaminih, a ker so vedno bolj dostopne informacije o škodljivosti sintetičnih drog in ker se ne ve, iz česa so narejene, je več povpraševanja po kokainu, ker na ulici velja, da je kokain bolj čista droga. Toda v resnici se rastlina obdeluje tako z bencinom in kislinami kot tudi s cementom, da se proizvede bel prah.


Preberite: Kokain skozi številke in njegova zgodovinaKonoplja

Slovenija je samozadostna pridelovalka konoplje, z njo oskrbuje tudi odjemalce z območja italijanske obale in avstrijske uživalce droge. Zanje je naše tržišče zanimivo, ker je droga v Sloveniji precej cenejša kot v Italiji in Avstriji, zato se njihovi odjemalci obračajo na naše preprodajalce za vse vrste prepovedanih drog. Večino preostalih drog uvažamo, med njimi je seveda tudi kokain.

Reuters
Reuters


Kakšne so priporočene cene prepovedanih drog v Sloveniji?


 

Več iz rubrike