Kitajci so dobro izkoristili razkritje ameriškega žvižgača

Satelit Micius, neviden za vse, razen za posebne teleskope v dveh kitajskih observatorijih, sredi noči pošilja delce svetlobe na Zemljo za vzpostavitev najbolj varne komunikacijske povezave na svetu.
Fotografija: Izstrelitev Miciusa in rekorde, ki so jih postavili kitajski znanstveniki in inženirji, se primerja z učinkom, ki ga je imel Sputnik na vesoljsko dirko v 20. stoletju. FOTO: Kai Pfaffenbach / Reuters
Odpri galerijo
Izstrelitev Miciusa in rekorde, ki so jih postavili kitajski znanstveniki in inženirji, se primerja z učinkom, ki ga je imel Sputnik na vesoljsko dirko v 20. stoletju. FOTO: Kai Pfaffenbach / Reuters

Več iz rubrike

ikonomija

Zaradi nakita morda ne bo smel nastopiti na domači dirki

Krovna zveza Formule 1 je že pred časom zahtevala, da Hamilton zaradi varnosti odstrani del nakita, ki ga nosi - gre za uhan oziroma okrasni vijak v nosu.

ikonomija

H&M skrbi, da bomo zaradi podražitev manj zapravljali za oblačila

Družba H&M beleži rast dobička, koristi pa imajo od močnega okrevanja po pandemiji covida-19, ki je pred letom dni v tem času močno vplivala na poslovanje.

ikonomija

Nemški delodajalci in potrošniki so zaskrbljeni

Nemški raziskovalni inštitut GfK ugotavlja, da je razpoloženje nemških potrošnikov doseglo najnižjo raven od leta 1991, odkar merijo kazalnik zaupanja.

ikonomija

Virtualna resničnost je tu. Metaverzum je strašljiv!

Kaj je te teden novega na področju metaverzuma: med vodilnimi podjetji Adobe Inc.

Komentarji: