Kaj delajo Nemci, ko ne delajo?

Nemci spadajo med najsrečnejše Evropejce. Bolj ali manj zadovoljni z gospodarskim razvojem svoje države in demokracije v njej prebivalci osrednje evropske države spet v rekordnem številu potujejo po domovini in v tujini, ne da bi s svojim »dolce vita« žrtvovali tradicionalno delovno in drugo disciplino.
Fotografija: Skoraj šestdeset odstotkov Nemcev verjame, da se država pomika v pravo smer. REUTERS
Odpri galerijo
Skoraj šestdeset odstotkov Nemcev verjame, da se država pomika v pravo smer. REUTERS

Čeprav se pritožujejo zaradi polpretekle migrantske krize, skoraj šestdeset odstotkov Nemcev verjame, da se država pomika v pravo smer, 77 odstotkov tudi v prihodnje pričakuje izboljšanje položaja.

Nemci potrebujejo sprostitev, saj se mnogi v vsakdanjem življenju vseeno počutijo pod stresom. 

V takšnem razpoloženju se Nemci še bolj odločajo za tiste dejavnosti, ki jih po napornem delu sprostijo, med njimi še posebej potovanja. Kadar prebivalci nemških mest ne potujejo doma in v tujini, se radi zatekajo tudi v bližnjo naravo ter še posebej v vrtne kolonije.


Po agenciji Forsa jih 71 odstotkov rado kolesari, teče ali plava, skoraj vsak tretji od tistih, ki se ukvarjajo s športom, to počne dvakrat na teden.

Kar 31 milijonov se jih tudi udejstvuje pri prostovoljnih dejavnostih, pa naj trenirajo mladinske nogometne ekipe, obiskujejo upokojence, delujejo v gasilskih društvih ali sprehajajo zapuščene živali.

Tudi te dejavnosti pomagajo, da so Nemci zadovoljni kot še nikoli po združitvi. Še vedno ne dosegajo nekaterih skandinavskih in drugih držav, a so na dobri poti.


Več o tem preberite TU.


 

Več iz rubrike

ikonomija

Naslednje poglavje knjige, ki jo poslušate

Svet kapitala na spletni strani že lahko poslušate. No, članke lahko tudi berete, a po novem jih lahko prav tako poslušate. Za to skrbi bot ali robot. To je high-tech, ki že spreminja bralne navade. …

ikonomija

Švedski gigant za skoraj milijardo kun prevzel družbo hrvaških mladeničev

Skupina Stillfront je kupila zagrebško družbo Nanobit za nekaj manj kot milijardo kun oziroma okoli 125 milijonov evrov.

ikonomija

Slovensko kmetijstvo ni resna gospodarska dejavnost, pa bi lahko bilo

​Kumara z vtisnjeno QR-kodo je simbol transparentnosti porekla.

ikonomija

Osupljivi rezultati razumevanja teksta s pomočjo umetne inteligence

Slovenski modeli razumevanja in ustvarjanja jezika, ki temeljijo na umetni inteligenci, spreminjajo kreativne procese in oblikujejo novo paradigmo programiranja.

Komentarji: