Kaj delajo Nemci, ko ne delajo?

Nemci spadajo med najsrečnejše Evropejce. Bolj ali manj zadovoljni z gospodarskim razvojem svoje države in demokracije v njej prebivalci osrednje evropske države spet v rekordnem številu potujejo po domovini in v tujini, ne da bi s svojim »dolce vita« žrtvovali tradicionalno delovno in drugo disciplino.
Fotografija: Skoraj šestdeset odstotkov Nemcev verjame, da se država pomika v pravo smer. REUTERS
Odpri galerijo
Skoraj šestdeset odstotkov Nemcev verjame, da se država pomika v pravo smer. REUTERS

Čeprav se pritožujejo zaradi polpretekle migrantske krize, skoraj šestdeset odstotkov Nemcev verjame, da se država pomika v pravo smer, 77 odstotkov tudi v prihodnje pričakuje izboljšanje položaja.

Nemci potrebujejo sprostitev, saj se mnogi v vsakdanjem življenju vseeno počutijo pod stresom. 

V takšnem razpoloženju se Nemci še bolj odločajo za tiste dejavnosti, ki jih po napornem delu sprostijo, med njimi še posebej potovanja. Kadar prebivalci nemških mest ne potujejo doma in v tujini, se radi zatekajo tudi v bližnjo naravo ter še posebej v vrtne kolonije.


Po agenciji Forsa jih 71 odstotkov rado kolesari, teče ali plava, skoraj vsak tretji od tistih, ki se ukvarjajo s športom, to počne dvakrat na teden.

Kar 31 milijonov se jih tudi udejstvuje pri prostovoljnih dejavnostih, pa naj trenirajo mladinske nogometne ekipe, obiskujejo upokojence, delujejo v gasilskih društvih ali sprehajajo zapuščene živali.

Tudi te dejavnosti pomagajo, da so Nemci zadovoljni kot še nikoli po združitvi. Še vedno ne dosegajo nekaterih skandinavskih in drugih držav, a so na dobri poti.


Več o tem preberite TU.


 

Več iz rubrike