Internautica: Kam pluje (slovenska) jadrnica?

V soboto, 19. maja, bo ob 15. uri v sklopu mednarodne razstave navtike v Marini Portorož potekala okrogla miza Kam in kako pluje Slovenija, ki jo organizira Svet kapitala. Imamo na slovenski jadrnici kompas naravnan v pravo smer?
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Med 17. in 20. majem se bodo v Portorožu zbrali strokovnjaki in navtični navdušenci z vsega sveta. Navtični dogodek predstavlja priložnost poslovnega mreženja, trgovanja ter navezovanja stikov, tako med poslovnimi partnerji kot med trgovci in kupci.
In ker je sejem vsako leto večji, lani ga je namreč obiskalo kar 15 tisoč ljudi, razstavljenih je bilo več kot 150 novih plovil, 300 mednarodnih razstavljavcev pa je predstavilo več kot 1000 blagovnih znamk, kot so Absolute, Adler, Bavaria, Cranchi, Elan, Ferretti, Greenline in Princess, se je povečalo tudi zanimanje za sodelovanja in tako bo Svet kapitala v sklopu Internautice organiziral okroglo mizo.
Potniki na slovenski jadrnici so načeloma zadovoljni in optimistični. Vse več jih ima namreč službo, plače se povišujejo, tako da je posledično tudi njihova potrošnja v ladijskih trgovinah, gostilnah in zabaviščih vse višja. Hkrati pa se jadrnica tudi vseskozi posodoblja. Obseg investicij se povečuje, tudi z evropskim denarjem, kar še dodatno pripomore k hitrosti jadrnice s slovensko zastavo. Vendar se pri tem postavlja vprašanje: ali je kompas naravnan v pravo smer in ali je pripravljena na razburkano morje, ki bi ga lahko denimo povzročila trgovinska vojna med flotami velikih sil.
O tem bodo razglabljali Jure Ristič, masternode, vodja globalnih trgov podjetja Xaurum, Jurij Korenc, ustanovitelj navtičnega sejma Internautica, Joc Pečečnik, ustanovitelj skupine Elektronček in igralniškega podjetja Interblock, Lovro Peterlin, član uprave A1 Slovenija in predsednik sekcije mladih managerjev Združenja Manager, Saša Mrak, izvršna direktorica Združenja Manager, ter Robert Sever, direktor Združenja za promet pri GZS.
 
 
*Veliki pokrovitelj okrogle mize je podjetje Xaurum.

Več iz rubrike