Google prepovedal oglaševanje kriptovalut

Že pred začetkom poletja bo spletni velikan prenehal prikazovati oglase za kriptovalute, kriptodenarnice, ter začetne ponudbe ICO. To naj bi se odločili zaradi celostne prepovedi oglaševanja tveganih finančnih izdelkov.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Scott Spencer, oglaševalec na Googlu, je poslovno odločitev obrazložil z besedami, da so se odločili tovrstne tehnologije obravnavati previdneje, saj ne vedo, kaj se bo v prihodnosti z njimi zgodilo. »Nekaj let nazaj sploh nismo vedli, da obstajajo, danes predstavljajo pravo manijo, in medtem ko vlagatelji obogatijo čez noč, je trgovanje še vedno nenadzorovano.«

Podobno iniciativo so januarja vzpostavili na Facebooku, prav v teh dneh pa začenjajo z blokado oglasov kriptovalut tudi na Twitterju. Oglaševalci so se sicer znašli po svoje, črko o so začeli menjati za ničlo in tako našli novo rešitev za promocijo kriptovalut (npr. bitcoin - bitc0in). Na Googlu še iščejo rešitev, kako se tem luknjam v direktivi izogniti.

Več iz rubrike

ikonomija

Kakšen Rolex - to so ure na katere prisegajo najbogatejši

Čeprav so drage ure že od nekdaj simbol bogastva pa temu pogosto ni tako. Elon Musk, Jeff Bezos in Bill Gates s ponosom nosijo poceni ure.

ikonomija

Slovenija je nova podpisnica Rimske deklaracije

Slovenska digitalna koalicija je podpisala futuristično Rimsko deklaracijo, ki jasno spodbuja tehnološki razvoj, predvsem pa poudarja pomembnost računalništva in informatike v šolstvu.

ikonomija

Nakupovalna platforma Shoppster debitira v Srbiji, jeseni bo predstavljena v Sl…

V Sloveniji bo zaživela nova nakupovalna platforma United Group shoppster.com.

ikonomija

Nasvidenje stari LTE, dobrodošla pametna mesta 5G

Med številnimi novostmi prihodnosti, ki jih bo omogočil 5G, bodo pametna mesta ena najbolj revolucionarnih.

Komentarji: