Facebook z orodjem za zmenkovanje

Po razvpiti aferi v zvezi z varovanjem osebnih podatkov je Facebook malce predrugačil poslovni model. Kmalu bodo začeli ponujati tudi storitve, ki bodo pomagale ljudem iskati zmenke in sorodne duše.
Fotografija: Pexels
Odpri galerijo
Pexels

Na informacijski konferenci F8 je Mark Zuckerberg najavil pomembno novost na najbolj popularnem družabenem omrežju na svetu, Facebooku. Uporabnikom bodo omogočali iskanje partnerjev, Zuckerberg pa trdi, da storitev ne bo namenjena iskanju hitrim zmenkom, temveč sorodnim dušam in dolgoročnim razmerjem. Ker je zaupanje do omrežja v zadnjih mesecih precej padlo, so na konferenci poudarili, da je to orodje ustvarjeno z mislijo na zasebnost in varnost od samega začetka.

Znotraj Facebooka bodo zainteresirani oblikovali nov profil, ki bo neviden prijateljem, z njim pa se bodo povezovali v skupine in dogodke, prek katerih bodo spoznavali ljudi, ki imajo podobne hobije, interese in navade. Ta ujemanja bodo odklenila nov pogovor med uporabnikoma, ki bo ločen od Facebook Messengerja in WhatsAppa.

Ker so Facebookovi nameni pri spletnih zmenkarijah izjemno resni, je ta najava močno vplivala na vrednost delnic podjetja Match Group, ki si lasti trenutno najbolj priljubljeno aplikacijo za zmenkarije Tinder, padla je za skoraj 15 odstotkov.

Več iz rubrike