Elon Musk bo s 4000 sateliti omogočil globalno internetno pokritost

Podjetje SpaceX z Elonom Muskom na čelu je vesoljno transportno podjetje, ki raziskuje planet Mars kot cilj človeške kolonizacije. Sedaj pa so svet šokirali z novo novico: v zemeljsko orbito pošiljajo trikrat več satelitov, kakor jih je že tam. Zakaj?
Fotografija: Space X
Odpri galerijo
Space X

Elon Musk, ustanovitelj podjetja SpaceX, je vložil vlogo Zvezni komisiji za komunikacije (FCC), da bi izstrelili 4.425 satelitov v orbito. Z njimi naj bi za izboljšal širokopasovne in komunikacijske storitve za zasebne, poslovne, institucionalne in vladne uporabnike po celem svetu. Njegova satelitska mreža bo zagotavljala izredno visoke hitrosti in globalno internetno pokritost.

Številka je večja od vseh satelitov, ki trenutno krožijo okoli našega planeta; ta se giblje okoli 1.500 aktivnih ter še dodatnih tisoč neaktivnih. Nekateri izmed največjih telekomunikacijskih satelitov lahko tehtajo več ton in so večji od običajnega avtobus, a Muskovi sateliti so seveda precej manjši. Tehtali naj bi 400 kilogramov ter bili veliki kot kakšen manjši avtomobil.

http://

Več iz rubrike