Do Sofije in nazaj: Startup vlak

V dneh od 8. do 12. maja 2019 na relaciji Ljubljana-Sofija-Ljubljana potuje poseben vlak Slovenskih železnic, na njem pa mladi razvijajo svoje ideje, ki jih bodo ob koncu poti v bolgarski prestolnici predstavili investicijskemu skladu Launchub.
Fotografija: Foto Roman Šipič
Odpri galerijo
Foto Roman Šipič

Pod okriljem Ustvarjalnika so se povezali Slovenske železnice, telekomunikacijsko podjetje A1 ter več kot 20 izstopajočih slovenskih podjetnikov in gospodarstvenikov, da bi mladim podjetnikom v Sloveniji pomagali narediti prvi poslovni preboj.

Organizatorji so prvi tovrstni dogodek v Sloveniji poimenovali Startup Train. »Petdesetim izbranim mladim udeležencem želimo s tem potovanjem olajšati začetek posla in jih predvsem navdihniti, da bodo svoje ideje tudi udejanjili. Kljub občasnemu nerazumevanju države še vedno trdimo, da je v Sloveniji mogoče uspeti s prodorno idejo, saj naša podjetniška skupnost rada pomaga tistim na začetku,« je ob povedal vodja Ustvarjalnika in pobudnik omenjenega dogodka, Matija Goljar.

Na startup potovanju po železniških tirih so se mladim v vlogi mentorjev pridružili najbolj cenjeni slovenski poslovneži, partnerska podjetja projekta pa bodo mladim podjetniškim ekipam, ki bodo najbolj prepričale strokovno komisijo, podelila nagrade v obliki počitniške prakse, plačanih potovanj, mentorskega angažmaja in pomoči pri navezavi stikov na tujih trgih.

Mladi na vlaku preživljajo štiri adrenalinske dni z zelo malo spanja, a z veliko priložnosti za razvijanje idej in druženje z vrhunskimi mentorji. Njihovi podjetniški projekti bodo na vlaku dobili odlično odskočno desko z neposrednim dostopom do kapitala, vrhunskega znanja in prodajnih kanalov najbolj cenjenih slovenskih gospodarskih družb. Med potjo bodo spoznali še druge mlade podjetnike, ki so prav tako na začetku svoje poti. Tistim, ki še nimajo izdelanih podjetniških ambicij, pa bo dogodek predstavljal najbolj realno prvo izkušnjo v podjetništvu in priložnost za neposredno povezavo s partnerskimi podjetji, ki bodo udeležencem ponudila celo možnost zaposlitve.
 
Projekt startup vlak skupaj pripravljajo štirje veliki partnerji: družba Slovenske železnice, telekomunikacijsko podjetje A1, mednarodni investicijski sklad Launchub in Ustvarjalnik, pospeševalnik mladinskega podjetništva.
 

Več iz rubrike

Komentarji: