Deloittova lestvica 50 najhitreje rastočih tehnoloških podjetij v Srednji Evropi

Slovensko podjetje OSI Sistemske integracije d.o.o. med 50 najhitreje rastočimi tehnološkimi podjetji v Srednji Evropi.
Fotografija: Deloitte
Odpri galerijo
Deloitte

Na letošnjo Deloittovo lestvico najhitreje rastočih tehnoloških podjetij (Deloitte Technology Fast 50) v Srednji Evropi, se je med 50 najhitreje rastočih tehnoloških podjetij na 42. mesto uvrstilo podjetje OSI Sistemske integracije d.o.o. iz Ljubljane. Lansko leto sta se med zmagovalce v dveh posebnih kategorijah natečaja uvrstila Plastika Skaza d.o.o. (kategorija Velikih pet) ter Brihteja d.o.o (kategorija Vzhajajoče zvezde).

Glavne dejavnosti podjetja OSI Sistemske integracije d.o.o., ki ga vodi direktor Marko Pust, so izvedbene in svetovalne storitve s področja informacijske tehnologije ter trženje rešitev njihovih partnerjev. Delovanje podjetja je usmerjeno predvsem v storitve z visoko dodano vrednostjo, v okviru katerih izvajajo integracijo lastnih izkušenj in znanj s produkti vodilnih svetovnih proizvajalcev, odprtokodnimi rešitvami in produkti partnerjev v lokalnem okolju.

Deloitte Srednja Evropa lestvico sicer objavlja že 17. leto zapored, na letošnji natečaj pa se je poleg podjetja OSI Sistemske integracije d.o.o. prijavilo še osem slovenskih tehnoloških podjetij.

Ključne ugotovitve letošnje Deloittove lestvice najhitreje rastočih tehnoloških podjetij v Srednj Evropi:

  • Povprečna stopnja rasti prihodkov 50 najhitreje rastočih srednjeevropskih tehnoloških podjetij je v letu 2016 z 560 % poskočila na 1057 %
  • Nazadnje je povprečna stopnja rasti presegala 1000 % v letu 2012 (1026 %)
  • Na natečaju so sodelovala tehnološka podjetja iz 11 držav, tudi devet iz Slovenije
  • 43 podjetij se je na lestvici znašlo prvič, vključno s tistimi na zmagovalnih stopničkah
  • Lestvico najhitreje rastočih tehnoloških podjetij zasedajo pretežno podjetja s področja IT in digitalnih rešitev (41)

Celotna lestvica je na voljo tukaj.

Več iz rubrike