Crayta - platforma za ustvarjanje iger na Facebook Gaming

Crayta je priljubljena platforma za ustvarjanje iger je zdaj na voljo na igričarski platformi Facebook Gaming
Fotografija: Facebook Gaming je platforma, ki ponuja spletne igre in igre v oblaku ter na kateri se ustvarjalci in ljubitelji iger družijo ob ustvarjanju video vsebin v živo. FOTO: Cryta
Odpri galerijo
Facebook Gaming je platforma, ki ponuja spletne igre in igre v oblaku ter na kateri se ustvarjalci in ljubitelji iger družijo ob ustvarjanju video vsebin v živo. FOTO: Cryta

Crayta je večkrat nagrajena platforma za soustvarjanje, na kateri je omogočen dostop do tisočih iger in virtualnih svetov, ki so jih ustvarili uporabniki.

Uporabniki lahko s prijatelji preizkušajo najnovejše igre in pravzaprav iz nič ustvarijo lastna doživetja.

Crayta je z današnjim dnem na voljo kot brezplačna oblačna platforma v okolju Facebook Gaming in ponuja možnost uporabe brez prenosa ali namestitve.

Napoved Marka Zuckerberga

Zuckerberg je napovedal, da je z današnjim dnem Crayta na voljo prav vsem uporabnikom kot ena izmed storitev platforme Facebook Gaming, na kateri lahko ustvarjajo in preizkušajo svoje najljubše igrice skupaj z drugimi uporabniki z vsega sveta.

Platforma je izjemno enostavna za uporabo, zato je proces skupnega razvoja iger še bolj razburljiv kot kdaj koli prej.

Poleg igranja iger Facebook Gaming omogoča tudi pretakanje iger, ki jih igrajo izbrani igričarji. Po zadnjih podatkih Facebook Gaming mesečno uporablja več kot 900 milijonov ljudi, približno 230 milijonov pa jih aktivno sodeluje. Foto: Crayta
Poleg igranja iger Facebook Gaming omogoča tudi pretakanje iger, ki jih igrajo izbrani igričarji. Po zadnjih podatkih Facebook Gaming mesečno uporablja več kot 900 milijonov ljudi, približno 230 milijonov pa jih aktivno sodeluje. Foto: Crayta

»Ena od stvari, ki so mi pri tem zelo všeč, je zamisel, da lahko nov prostor ali igro ustvarimo znotraj nekega prostora ali igre,« je dejal Mark Zuckerberg. 

Z uvedbo Crayte je platforma Facebook Gaming razširila svoj nabor iger v oblaku v evropskih državah, med drugim tudi v Sloveniji. 

Kaj je Crayta?

Crayta nenehno razvija svoja orodja in vsebine, ki so na voljo njenim uporabnikom.

Poleg skupnosti profesionalnih ustvarjalcev, ki pretakajo video vsebine, in razvijalcev, se na platformi nahajajo tudi viri, ki so začetnikom v pomoč pri spoznavanju skrivnosti gradnje svetov in ustvarjanja iger. Prav tako lahko uporabniki na platformi dostopajo do širokega nabora različnih virov, kot so različne vaje in napotki, ki jim pomagajo spoznati zakulisje procesa razvoja iger.

»Danes ljudje metaverse razumejo kot 3D izkušnjo, ki omogoča nepozabna doživetja v virtualni in razširjeni resničnosti, vendar mislim, da je Crayta dokaz, da lahko tovrstne izkušnje zelo preprosto gradimo in v njih uživamo tudi v 2D okolju, torej tudi v aplikaciji Facebook na telefonih in računalnikih,« dodaja Mark Zuckerberg.

Facebook Gaming – igričarji in ustvarjalci združeni na eni platformi

Facebook Gaming je platforma, ki ponuja spletne igre in igre v oblaku ter na kateri se ustvarjalci in ljubitelji iger družijo ob ustvarjanju video vsebin v živo, kratkih vsebin ali videov na zahtevo, ter se povezujejo v okoljih, kot sta na primer Groups in Fan Groups, namen katerih je ravno grajanje skupnosti ljubiteljev igric in predvajalcev pretočnih vsebin s skupnimi interesi in hobiji. 

Od decembra 2020 je na platformi v oblaku pretočne igre mesečno igralo več kot 1,5 milijona ljudi.

Poleg igranja iger Facebook Gaming omogoča tudi pretakanje iger, ki jih igrajo izbrani igričarji. Po zadnjih podatkih Facebook Gaming mesečno uporablja več kot 900 milijonov ljudi, približno 230 milijonov pa jih aktivno sodeluje v več sto tisoč tematskih skupinah. Storitev omogoča dostop do iger neposredno v oblaku, ne da bi jih bilo treba prenesti ali namestiti v napravo, zaradi česar je proces igranja še bolj priročen.

Več iz rubrike