Človekoljubna prizadevanja Billa Gatesa: Med njimi preoblikovanje stranišč

V letnem pismu sta zakonca Gates opisala izzive in področja, ki potrebujejo več pozornosti za izboljšave sveta. Svojo dobrodelno žilico bosta v tekočem letu usmerjala predvsem v zdravstveno sliko prebivalcev Zemlje, pri katerem je potrebno največ denarja vlagati v agrikulturo ter zdravstvo.
Fotografija: Foto: YouTube
Odpri galerijo
Foto: YouTube

V vsakoletnem pismu sta Melinda in Bill Gates podrobno analizirala priložnosti in izzive človeštva. Pri nadaljnjem razvoju pozitivnih sprememb nam bodo zelo pomagale inovacije, zato trdita, da je moramo vlagati v njim veliko znanja in denarja. »Uporaba inovacij za izboljšanje pravičnosti je tisto, kar šteje,« pravi oče Microsofta.



V pismu je prav tako razkril, kako z ženo previdno izbirata pobude, na katere se bosta v prihodnje osredotočala s svojo impresivno ekipo in ogromnimi finančnimi sredstvi.

Najbolj impresivno dodelano idejo je Gates dobil od pisanju o malariji, tuberkulozi in podobnih nalezljivih boleznih. Za izboljšanje stanja je predlagal, da se na najbolj prizadeta območja pošlje velike finančne injekcije, izboljša tehnologije na področju kmetijstva in higiene. Vse to zajema večje pošiljke mobilnih telefonov, tehnoloških pripomočkov in prav tako … izboljšanih stranišč.
»Bili smo ambiciozni glede inženirskih izzivov in uspeli smo pritegniti desetine univerz, da predlagajo modele, ki rešujejo ta problem,« pove Gates v intervjuju za The Verge.

Bill Gates. Foto REUTERS
Bill Gates. Foto REUTERS



Celotni intervju v angleščini poslušajte TU.
 

Več iz rubrike