CES: Pamet in inteligenca v Las Vegasu

Letos bomo na Cesu videli hitrejše, boljše, večje ali manjše različice vseh lanskih izdelkov.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Las Vegas te dni ne poka po šivih zaradi hazarderjev ali takšnih in drugačnih iskalcev sreče in užitka. Mesto greha, naslade, strahu in groze se bo do petka spremenilo v mesto prihodnosti: začel se je Ces, največji sejem zabavne elektronike. Kot vsakič je tudi letos privabil najboljše, kar lahko ponudi svet digitalne tehnologije.

Američani znajo ostati vljudni, četudi so na robu živčnega zloma. Gospod v izposojevalnici avtomobilov je, potem ko je skoraj doktoriral iz črkovanja Ljubljane, izza pulta vprašal: »Kam potujeta?«

»V Las Vegas, na Ces greva.«

»O, tehnološki sejem. Danes so vsi, ki v Los Angelesu najamejo avtomobil, namenjeni tja. Predvsem Azijcev je zelo veliko ... No, srečno pot!«

Pridevnik največji ob Cesu ne stoji naključno: 255.000 kvadratnih metrov razstavnih površin (kar lahko pretvorimo v 36 nogometnih igrišč), 180.000 ljudi iz 155 držav, med njimi 6500 predstavnikov medijev, 4500 podjetij, ki svoje produkte razstavljajo na 11 prizoriščih … Številke so povedne.

A eden največjih čarov tega sejma je, da kljub svoji ogromnosti ni le poligon za razkazovanje mišic najmočnejših, temveč je tudi odskočna deska za še neuveljavljene akterje. Na njem se zberejo vsi: od tehnoloških gigantov, ki se predstavijo bolj bombastično kot Cirque du Soleil, do manjših zagonskih podjetij, ki si šele utirajo pot na veliki oder.

 

Preberite več na delo.si

Več iz rubrike