Apple zopet predstavil novosti; navdušenje nad novo tablico

Ameriški tehnološki velikan Apple je v torek na glasbeni akademiji v Brooklynu predstavil novo tablico ipad, prenovljeni prenosni računalnik Macbook Air in mali osebni računalnik Mac Mini, kar je že druga velika predstavitev novosti po septembru, ko je podjetje predstavilo med drugim nove iphone XS, XS Max in XR.
Fotografija: Reuters
Odpri galerijo
Reuters

Največ pozornosti je glavni izvršni direktor Appla Tim Cook vzbudil z novo tablico ipad Pro, ki je za 15 odstotkov bolj tanka od prejšnjega modela in naj bi po zagotovilih kalifornijskega velikana prinašala največji preskok v razvoju, odkar so pred osmimi leti predstavili prvi iPad. Prenovljena tablica naj bi bila bolj prilagodljiva in bolj privlačna za širšo javnost.

Ipad Pro nima luknje za vklop slušalk in gumba za vrnitev na začetno stran, ampak bodo morali uporabniki podrsati nazaj. Ekran zavzema skoraj celotno sprednjo površino tablice, robovi pa so zaobljeni. Novi ipad vsebuje tudi tehnologijo za prepoznavanje obraza, lahko se priklopi na večje monitorje in deluje kot polnilec za iphone. Poseben svinčnik se z magnetom prilepi na stran in avtomatično polni.

Na prodaj sta model z ekranom 28 centimetrov za 800 dolarjev in model z 32,8-centimetrskim ekranom za 1000 dolarjev.

Cook je predstavil tudi novi Macbook Air, ki bo na voljo od 1200 dolarjev naprej, kar pomeni, da je od prejšnjega modela dražji za okoli 200 dolarjev. Je tudi za 25 odstotkov lažji in tehta le 1,25 kilograma. Izdelan naj bi bil iz 100-odstotno recikliranega aluminija, ekran pa je velik skoraj 34 centimetrov.

Predstavili so tudi prvo posodobitev malega računalnika Mac Mini v štirih letih, ki sedaj stane 800 dolarjev, ima močnejši procesor in je petkrat hitrejši od starejšega modela.

Več iz rubrike

ikonomija

Nič več Visa in Mastercard - prihaja vseevropski plačilni sistem

Šestnajst glavnih bank v Evropski uniji bo uvedlo vseevropski plačilni sistem, ki bo postal alternativa velikanom kot sta Visa in Mastercard ter zmanjšal grožnjo s strani kitajskih in ameriških BigTe…

ikonomija

Warren Buffett veča svojo prisotnost v sektorju energetike

Berkshire Hathaway Energy je opravil nakup podjetja Dominion Energy; celotna vrednost prevzema znaša skoraj 10 milijard dolarjev.

ikonomija

Omrežje pete generacije bo »peskovnik« za inovacije

Tokrat prispevek s predstavnikom enega vidnejših razvijalcev opreme za tehnologijo 5G. Aleksandar Todorovski iz Ericssona o začetkih 5G in kaj ta tehnologija pomeni za EU ter gospodarstvo.

ikonomija

Umetna inteligenca: kaj nas Kitajci lahko naučijo in česa se moramo bati

Kitajska je leta 2017 napovedala, da želi do leta 2030 postati velesila umetne inteligence (UI). Medtem ko ZDA še vedno vodi v absolutnem smislu, se zdi, da Kitajska napreduje hitreje kot ZDA in EU -…

Komentarji: