Predstavitvena informacija

S spletom do prijaznejših in donosnejših finančnih produktov

Širok doseg in digitalizacija sta ustvarila novo investicijsko obliko, ki vlagateljem ponuja visoko donosnost in obenem podpira gospodarstvo.
Fotografija: Splet, digitalizacija in množična udeležba sta finančne produkte približala uporabnikom. FOTO: Marvin Meyer/Unsplash
Odpri galerijo
Splet, digitalizacija in množična udeležba sta finančne produkte približala uporabnikom. FOTO: Marvin Meyer/Unsplash

Nekster™ je uspešna zgodba mladih slovenskih podjetnikov, ki so že med študijem razvijali nove finančne produkte, pozneje pa jih združili s konceptom skupinskega financiranja. Danes je Nekster™ uspešno podjetje, ki z istoimensko inovativno platformo združuje investitorje, posojilojemalce in sodobne finančne produkte.

Platforma Nekster™ omogoča posameznikom, ki iščejo donosne in varne vlagateljske sheme, da vlagajo v širok nabor ponudb z dobrimi donosi in visoko fleksibilnostjo. V primerjavi s klasičnimi finančnimi shemami Nekster™ ponuja številne prednosti za obe strani, dolgoročno pa predvsem za individualnega vlagatelja.

Uspešno nadaljevanje zgodbe podjetja Achilles
Ekipa podjetja Nekster™ je pred desetletjem, še med študijem, ustanovila danes uspešno podjetje Achilles, ki nudi faktoring financiranje in zagotavlja investicije, objavljene na platformi Nekster™. 



Achilles letno financira za okoli 40 milijonov evrov odprtih terjatev, od katerih jih slabo polovico ponudi za refinanciranje investitorjem na platformi Nekster™. Hkrati pa s poplačili odprtih terjatev faktoring rešuje mala in srednje velika slovenska podjetja odvisnosti od dobaviteljev ali strank in jim omogoči nov finančni zagon, hitrejši in prilagodljivejši od bančnega posojila.

Nadpovprečni donosi in visoka varnost
Množično financiranje odprtih terjatev je ena najnovejših oblik vlaganja in med splošno javnostjo še ni dobro znano. Njegova priljubljenost iz meseca v mesec raste, predvsem zaradi nadpovprečno visokih donosov in visoke zaščite sredstev vlagateljev.

Donosi investicij na platformi Nekster™ so v primerjavi z bančnimi depoziti precej višji, saj so v povprečju okoli 8 odstotkov na letni ravni, v letu 2018 so v povprečju dosegali celo 8,6-odstotni donos. Take donose zagotavlja višina obresti, ki nastanejo ob poplačilu terjatev strank podjetja Achilles. Če bi na platformi Nekster™ vlagali od njenega začetka do danes, bi lahko donos presegel celo 24 odstotkov, in to brez upoštevanja obrestnoobrestnega računa.

Prednosti množičnega vlaganja po spletu je več, vključno z visoko prilagodljivostjo upravljanja sredstev in prijazno uporabniško izkušnjo. FOTO: Nekster™
Prednosti množičnega vlaganja po spletu je več, vključno z visoko prilagodljivostjo upravljanja sredstev in prijazno uporabniško izkušnjo. FOTO: Nekster™


Veliko pozornosti Nekster™ namenja tudi varnosti sredstev vlagateljev, saj jih zavarujejo na več načinov. Poleg preverjanja investicije prek bonitetnih ocen Bisnode jih Nekster™ filtrira še z lastnim bonitetnim algoritmom. Vsaka ponudba na spletni platformi je zavarovana pri največji svetovni zavarovalni skupini, ki krije izplačila v primeru zapletov. Dodane so tudi varnostne garancije in jamstvo za hitro poplačilo glavnice in obresti, hkrati pa podjetje v vsaki investiciji sodeluje z lastnim kapitalom.

Množično investiranje za sodobnega vlagatelja
Digitalizacija in spletno poslovanje sta prevetrila mnoge ustaljene načine poslovanja in ustvarjanja prihodka, tudi pasivnega. Spletne platforme, kot je Nekster™, sodobnim investitorjem ponujajo alternativo dolgoročnim vezavam sredstev, netransparentnim vlagateljskim shemam in neprilagodljivim načinom upravljanja lastnega kapitala. 

Ustanovna ekipa podjetja Nekster™ d. o. o., z leve soustanovitelj Aleksandar Zečević, direktor Nejc Apšner in finančni direktor Jure Čonč FOTO: Achilles
Ustanovna ekipa podjetja Nekster™ d. o. o., z leve soustanovitelj Aleksandar Zečević, direktor Nejc Apšner in finančni direktor Jure Čonč FOTO: Achilles

 
Nejc Apšner, direktor podjetja Nekster™, je prepričan, da mora biti kakovosten finančni produkt optimiziran celostno – od prijetne in nezahtevne uporabniške izkušnje do zavarovanja in zaupanja v finančni produkt, od zanesljive in transparentne sheme obračunavanja donosov do visoke fleksibilnosti in možnosti takojšnjih izplačil sredstev. Vse to je Nekster™ združil v enem najnaprednejših tovrstnih finančnih produktov, tudi na mednarodni ravni.



Novi finančni produkti in avtomatizacija
Digitalizacija faktorinških postopkov in prenos terjatev na splet odpira široke možnosti sodelovanja individualnih vlagateljev, zaradi avtomatizacije nižji stroški pa za vlagatelje pomenijo višje neto donose. Ponudbe, objavljene na platformi Nekster™, se osvežujejo in dopolnjujejo vsak delovni dan, temeljijo na naprednem obvladovanju tveganja in so zavarovane pri kreditni zavarovalnici.

Vlagatelji na platformi popolnoma avtonomno upravljajo svoja sredstva in se odločajo za vlaganje v objavljene ponudbe glede na finančne zmožnosti, predvidene donose ali način vlaganja. Avtomatizacija Neksterju uspešno niža obratovalne stroške, vlagateljem pa ponuja več možnosti upravljanja investicij, med katerimi je še posebej priljubljena funkcija Autoinvest oz. Avtomatsko investiranje, ki s samodejnim vlaganjem v nove ponudbe vlagateljem daje proste roke in omogoča pasivno ustvarjanje prihodkov.

Potencial v javnosti še slabo prepoznan, a zanimanje skokovito narašča
Koncept množičnega investiranja se je iz zahodne Evrope razširil tudi v našo regijo, vendar ga javnost pogosto ne povezuje s finančnimi produkti. Kljub temu kazalniki rasti poslovanja podjetja Nekster™ kažejo na izrazito rast zanimanja za tovrstne platforme med vlagatelji, predvsem zaradi prednosti, ki jih ločijo od klasičnih vlagateljskih shem.

Nekster™ pravkar vlaga v prenovo investicijske platforme in spletne strani ter v razvoj mobilne aplikacije in dodatnih pomembnih funkcij. Prednostim množičnega investiranja in dolgoročno visokih donosov se bo kmalu pridružila še prenovljena uporabniška izkušnja in napredne možnosti za vlagatelje.

Več iz rubrike