Kako izboljšati finančno stanje? Ne varčujte!

Finančni strokovnjaki običajno za izboljšanje finančnega stanja svetujejo varčevanje brez milosti, a v resnici se ključ do blaginje skriva drugje.
Fotografija: Zaradi prehudih ukrepov ljudje postanejo zagrenjeni. Unsplash
Odpri galerijo
Zaradi prehudih ukrepov ljudje postanejo zagrenjeni. Unsplash

Ko se oseba odloči izboljšati svoje finančno stanje, običajno sledi klasičnim nasvetom: prenehajte piti kavo v svojem najljubšem baru in si jo raje skuhajte doma, odpovejte se poletnim počitnicam na morju ter se ob poletni vročini raje oprhajte z mrzlo vodo, ob vsem tem pa še začnite odrekati kvalitetno hrano svojemu hišnemu ljubljenčku.

»Takšno početje ne bo rešilo finančnih težav! Zaradi takšnih ukrepov ljudje postanejo zagrenjeni,« pravi Robert Rolih, mednarodni bestselling avtor knjige The Million Dollar Decision in evropski javni govorec leta 2015 po izboru Professional Speakers Academy iz Londona.

»Seveda pri tem ne pravim, da bi morali zapravljati za stvari, ki jih ne potrebujemo. Pametno je, da pazimo na svoje stroške, a ne do skrajnosti,« komentira Robert, in dodaja: »Skoncentrirati se moramo na cilj, kako bi lahko zaslužili več.«

Ko je oseba, ki ima nizke mesečne dohodke v življenju fokusirana na varčevanje denarja, bo težko kdaj prišla na zeleno vejo. »Potrebno bo 157 let odrekanja najljubšim stvarem, da se bo na bančnem računu pokazal konkreten znesek.« se pošali Rolih.

V življenju se osredotočite na višanje dohodkov in pridobivanju znanj, ki bodo to omogočila. Unsplash
V življenju se osredotočite na višanje dohodkov in pridobivanju znanj, ki bodo to omogočila. Unsplash


Prav zato svetuje, da se v življenju osredotočite na višanje dohodkov in se posvetite pridobivanju znanj, ki bodo to omogočila.

To so strokovna znanja iz področij, za katera je na trgu veliko povpraševanja in manj ponudbe.

»Najboljše pri tem je, da so vsa ta znanja dostopna vsakomur praktično brezplačno ali z majhnim vložkom. Samo na YouTube je ogromno brezplačnih video vsebin različnih področij. Odlične knjige stanejo le 10 ali 20 eur. Izgovorov, torej, ni, vprašljiva je le vaša motivacija.«

Najlažje je zaslužiti iz strasti, le verjeti je treba v idejo, zaključi pisatelj.
 
*Za dodatne  informacije se zahvaljujemo Akademiji Panta Rei.

Več iz rubrike

Komentarji: