Furs letos izdal 1.543.609 informativnih izračunov dohodnine

V drugem svežnju je Furs odposlal 132.249 informativnih izračunov z doplačili, 354.531 pa z vračili.
Fotografija: Furs zavezancem svetuje, naj prejete izračune pregledajo in preverijo, ali so vključeni podatki o vseh prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino.  Foto: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Furs zavezancem svetuje, naj prejete izračune pregledajo in preverijo, ali so vključeni podatki o vseh prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino.  Foto: Leon Vidic/Delo

Finančna uprava RS (Furs) je danes zavezancem poslala še drugi sveženj oz. 590.109 informativnih izračunov dohodnine za lani. Skupaj s prvim svežnjem konec marca jih je letos izdala 1.543.609, so sporočili iz Fursa.

Furs zavezancem svetuje, naj prejete izračune pregledajo in preverijo, ali so vključeni podatki o vseh prejetih dohodkih, ki so obdavčeni z dohodnino. Če podatki niso pravilni ali so pomanjkljivi, morajo ugovor podati do 1. julija. Če niso uveljavljali posebne olajšave za vzdrževane družinske člane, lahko to storijo še v ugovoru.

V drugem svežnju je Furs odposlal 132.249 informativnih izračunov z doplačili, 354.531 pa z vračili. V tej tranši je skupaj za 41,14 milijona evrov doplačil in 206,46 milijona evrov vračil. Povprečni znesek doplačila je 311 evrov, vračila pa 582 evrov. Datum vračila preveč plačane dohodnine je 31. julij, istega dne se bo iztekel tudi rok za doplačilo dohodnine.

Preostali zavezanci, ki so v letu 2018 prejeli obdavčljive dohodke, ki se vštevajo v letno davčno osnovo in ki do 15. junija na dom ne bodo prejeli informativnega izračuna dohodnine, morajo dohodninsko napoved vložiti sami, ne glede na višino prejetega dohodka. To morajo storiti do 31. julija, so opozorili v Fursu.

Spomnili so še, da zavezancem ni treba vlagati ugovora zoper informativni izračun dohodnine, če razlika med zneski dohodkov iz informativnega izračuna in zneski dohodkov iz obvestil, prejetih s strani izplačevalcev, v skupnem znesku ne presega enega evra.

Več iz rubrike

finance

Cena zlata na Japonskem podira rekorde

Cena zlata na Japonskem je v okviru pandemije koronavirusa ponovno presegla rekordno raven v zgodovini lokalne maloprodajne cene.

finance

Union Hoteli izdali za 5 milijonov evrov obveznic

Skupina Union Hoteli je sporočila, da je izdala za 5 milijonov evrov triletnih korporativnih obveznic z letno kuponsko obrestno mero 3,4 odstotka.

finance

Petrol do 25 milijonov evrov posojila za ublažitev učinka koronakrize

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) je danes sporočila, da je za ublažitev vpliva covid-19 na poslovanje, Petrolu odobrila posojilo v višini do 25 milijonov evrov.

finance

Bogastvo se ustvarja s podjetništvom, ne z delnicami

Pregled najbogatejših zemljanov razkriva, da je zelo malo takih, ki je obogatela s trgovanjem delnic - najbogatejši so podjetniki.

Komentarji: