Furs bo do jutri državljanom nakazal preplačano dohodnino

Še zadnja nakazila za preplačilo odmerjene prvega sežnja dohodnine za leto 2018 bodo jutri na računih državljanov.
Fotografija: Finančna uprava Republike Slovenije ali po domače davkarija 9.12.2014 Ljubljana Slovenija
Odpri galerijo
Finančna uprava Republike Slovenije ali po domače davkarija 9.12.2014 Ljubljana Slovenija

Pred mesecem dni je Finančna uprava Republike Slovenije (Furs) poslala prvi seženj s 953.000 informativnih izračunov dohodnine za leto 2018 na dom državljanom Slovenije.

Zavezanci so jih prejeli po navadni pošti v prvih dneh aprila. Preplačana dohodnina bo zavezancem nakazana na njihov tekoči račun do 29. maja, ko se izteče tudi rok za doplačilo premalo plačane dohodnine. Na Fursu posebej opozarjajo na jutrišnji datum plačila, ki je sicer navden tudi na položnici, obenem pa ponujajo možnost plačila zneska na obroke. Najenostavnejši in najhitrejši način je plačilo na tri obroke. V primeru vložitve  obrazca ni treba predložiti nobenih dokazil o dohodkih, prihrankih in premoženju zavezanca in njegovih družinskih članov. Roka za vložitev obrazca ni. Priporočajo pa, da ga zavezanec vloži čim hitreje. Najbolje je takoj, ko zavezanec prejme plačilni nalog, ki ga ne more plačati v enkratnem znesku.

Do 29. aprila pa je bilo možno vložiti tudi ugovor zoper informativni izračun. Zavezanci, ki so zoper informativni izračun dohodnine vložili ugovor, rok se je iztekel 29. 4. 2019, jim zneska ni treba poravnati, saj ugovor zadrži izvršitev. 

Naslednji sveženj informativnih izračunov bo odpremljen 31. maja 2019.

Več iz rubrike

finance

Cena zlata na Japonskem podira rekorde

Cena zlata na Japonskem je v okviru pandemije koronavirusa ponovno presegla rekordno raven v zgodovini lokalne maloprodajne cene.

finance

Union Hoteli izdali za 5 milijonov evrov obveznic

Skupina Union Hoteli je sporočila, da je izdala za 5 milijonov evrov triletnih korporativnih obveznic z letno kuponsko obrestno mero 3,4 odstotka.

finance

Petrol do 25 milijonov evrov posojila za ublažitev učinka koronakrize

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) je danes sporočila, da je za ublažitev vpliva covid-19 na poslovanje, Petrolu odobrila posojilo v višini do 25 milijonov evrov.

finance

Bogastvo se ustvarja s podjetništvom, ne z delnicami

Pregled najbogatejših zemljanov razkriva, da je zelo malo takih, ki je obogatela s trgovanjem delnic - najbogatejši so podjetniki.

Komentarji: