Do pnevmatik s kriptovalutami neposredno iz kripto denarnic

Vse več slovenskih podjetij strankam omogoča plačevanje s kriptovalutami. Eno od njih je tudi Euroton.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Vse več slovenskih podjetij strankam omogoča plačevanje s kriptovalutami. Tako je mogoče s kriptovalutami bitcoin, litecoin in ether od nedavnega plačevati tudi pri podjetju Euroton, ki je eden največjih trgovcev v Sloveniji z avtomobilskimi pnevmatikami. Imetniki lahko plačilo izvedejo neposredno iz kripto denarnic.

Plačila s kriptovalutami neposredno iz kripto denarnic omogoča britansko-slovenska družba Limitlex. »Potrošnikom ni treba predhodno opravljati zapletenih registracijskih postopkov na nove platforme ali aplikacije,« so izpostavili prednost svojega produkta.

Prav tako so v Limitlexu podčrtali pozitivne strani za trgovce. »Limitlexov sistem je moč na enostaven način integrirati v obstoječe POS-blagajne, kar trgovcem bistveno poenostavi operativni del procesiranja kripto plačil,« so zagotovili.

V podjetju si sicer prizadevajo poenostaviti upravljanje in trgovanje s kriptovalutami, da bi te postale bolj privlačne za vsakodnevno uporabo trgovskih podjetij in širše javnosti. Glavni projekt je postavitev t.i. pametne kripto borze, ki naj bi kot prva na svetu laičnim uporabnikom preko posebnih avtomatiziranih trgovalnih mehanizmov omogočila izkušnjo profesionalnega trgovanja s kriptovalutami.

V preteklih mesecih je mariborski Comtron Limitlexov sistem integriral v med trgovci zelo razširjene TRONpos blagajne. »Tovrstne rešitve in partnerstva pomenijo pomemben korak naprej v prehodu praktične uporabe kriptovalut v širše poslovno okolje in javnost,« so še poudarili v britansko-slovenskem podjetju.

Več iz rubrike