Do pnevmatik s kriptovalutami neposredno iz kripto denarnic

Vse več slovenskih podjetij strankam omogoča plačevanje s kriptovalutami. Eno od njih je tudi Euroton.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Vse več slovenskih podjetij strankam omogoča plačevanje s kriptovalutami. Tako je mogoče s kriptovalutami bitcoin, litecoin in ether od nedavnega plačevati tudi pri podjetju Euroton, ki je eden največjih trgovcev v Sloveniji z avtomobilskimi pnevmatikami. Imetniki lahko plačilo izvedejo neposredno iz kripto denarnic.

Plačila s kriptovalutami neposredno iz kripto denarnic omogoča britansko-slovenska družba Limitlex. »Potrošnikom ni treba predhodno opravljati zapletenih registracijskih postopkov na nove platforme ali aplikacije,« so izpostavili prednost svojega produkta.

Prav tako so v Limitlexu podčrtali pozitivne strani za trgovce. »Limitlexov sistem je moč na enostaven način integrirati v obstoječe POS-blagajne, kar trgovcem bistveno poenostavi operativni del procesiranja kripto plačil,« so zagotovili.

V podjetju si sicer prizadevajo poenostaviti upravljanje in trgovanje s kriptovalutami, da bi te postale bolj privlačne za vsakodnevno uporabo trgovskih podjetij in širše javnosti. Glavni projekt je postavitev t.i. pametne kripto borze, ki naj bi kot prva na svetu laičnim uporabnikom preko posebnih avtomatiziranih trgovalnih mehanizmov omogočila izkušnjo profesionalnega trgovanja s kriptovalutami.

V preteklih mesecih je mariborski Comtron Limitlexov sistem integriral v med trgovci zelo razširjene TRONpos blagajne. »Tovrstne rešitve in partnerstva pomenijo pomemben korak naprej v prehodu praktične uporabe kriptovalut v širše poslovno okolje in javnost,« so še poudarili v britansko-slovenskem podjetju.

Več iz rubrike

finance

Vrednost bitcoina prepolovljena, 40 % investitorjev globoko pod vodo

Bitcoin je upadel za skoraj 55 %. Je to bankrot številnih investitorjev? In še: zdaj se ve, kriptovalute ne deluje kot varovalka pred inflacijo.

finance

Panika na newyorški borzi in ekstremen strah na trgu kriptovalut

Osrednji borzni indeksi Wall Streeta so v petek, 6. maja, sklenili že peti zaporedni negativni teden, kar je posledica panike vlagateljev.

finance

Francija naklonjena kriptovalutam; bitcoin padel skupaj z delnicami

Francija je postala prva velika evropska država, ki je največji kripto borzi na svetu podelila regulativno dovoljenje.

finance

Upokojenci in delavci zaradi inflacije zaskrbljeni

Strokovnjaki menijo, da lahko spremembe v porabi ob upokojitvi zmanjšajo posledice nekaterih naraščajočih stroškov.

Komentarji: