Do Fursovega sistema eDavki zdaj tudi prek mobilne aplikacije

Aplikacija je namenjena boljšemu informiranju in lažjemu poslovanju fizičnih oseb s Fursom, uporabniški račun pa je isti kot za spletni portal eDavki.
Fotografija: Pixabay
Odpri galerijo
Pixabay

Informacijski sistem eDavki Finančne uprave RS (Furs) je od danes za fizične osebe na voljo tudi prek mobilne aplikacije. Prek nje lahko zavezanci dostopajo do vseh obrazcev s področja delovanja Fursa ter tiste, ki jih je tudi sicer mogoče oddati prek sistema eDavki, tudi elektronsko vročajo.

Portal eDavki omogoča udobno, preprosto in varno izpolnjevanje ter oddajanje davčnih obrazcev z uporabnikovega računalnika doma ali v pisarni, so pojasnili na finančni upravi. Uporabnik lahko postane vsak davčni zavezanec, potrebuje le računalnik s primerno opremo, dostop do interneta in ustrezno digitalno potrdilo.

Mobilna aplikacija eDavki je za naprave z operacijskim sistemom Android na voljo v trgovini Google Play, za tiste s sistemom iOS pa v App Store.

Aplikacija je namenjena boljšemu informiranju in lažjemu poslovanju fizičnih oseb s Fursom. Kot so pojasnili v finančni upravi, se uporablja isti uporabniški račun kot za spletni portal eDavki. Zavezanci, ki so se v eDavke že registrirali preko spletnega portala eDavki, torej v mobilni aplikaciji uporabljajo isto geslo.

Mobilna aplikacija fizičnim osebam prinaša tudi številne nove funkcionalnosti. Med njimi je denimo personalizirani koledarček, preko katerega bodo zavezanci prejemali obvestila o svojih konkretnih obveznostih in pravicah, kot denimo obvestilo o izteku roka plačila določenega davka. Aplikacija bo posredovala tudi opozorila, če delodajalec zavezancu ne bo obračunaval in/ali plačeval prispevkov za socialno varnost.

Zavezanci lahko informacijski sistem eDavki uporabljajo že od leta 2003 in čeprav ga stalno nadgrajujejo in posodabljajo z novimi funkcionalnostmi, je bil prve večje prenove deležen šele lani jeseni, ko so na Fursu portal eDavki tudi grafično prenovili. Za letos napovedujejo še dodatne nadgradnje sistema.

Sistem eDavki trenutno uporablja več kot 50.000 fizičnih oseb in vsi podjetniki in podjetja, ki morajo s Fursom poslovati elektronsko na podlagi zakona.

Več iz rubrike

finance

Cena zlata na Japonskem podira rekorde

Cena zlata na Japonskem je v okviru pandemije koronavirusa ponovno presegla rekordno raven v zgodovini lokalne maloprodajne cene.

finance

Union Hoteli izdali za 5 milijonov evrov obveznic

Skupina Union Hoteli je sporočila, da je izdala za 5 milijonov evrov triletnih korporativnih obveznic z letno kuponsko obrestno mero 3,4 odstotka.

finance

Petrol do 25 milijonov evrov posojila za ublažitev učinka koronakrize

Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) je danes sporočila, da je za ublažitev vpliva covid-19 na poslovanje, Petrolu odobrila posojilo v višini do 25 milijonov evrov.

finance

Bogastvo se ustvarja s podjetništvom, ne z delnicami

Pregled najbogatejših zemljanov razkriva, da je zelo malo takih, ki je obogatela s trgovanjem delnic - najbogatejši so podjetniki.

Komentarji: