Digitalni vavčer kot pomoč slovenskim podjetjem

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenija (DIH Slovenija) je del več evropskih mrež digitalnih inovacijskih stičišč. Kot nacionalna enotna točka omogoča pomoč podjetjem pri digitalni preobrazbi po načelu »vse na enem mestu«. Pri tem mu pomaga Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo.
Fotografija: Foto: Shutterstock
Odpri galerijo
Foto: Shutterstock

Glede na indeks digitalnega gospodarstva in družbe (DESI) je Slovenija na 15. mestu – v evropskem povprečju. Njihov namen je dvigniti državo za nekaj mest višje.

Zato so pripravili program podpore digitalni transformaciji mikro, malih in srednje velikih podjetij (MSP), v sklopu katerega bo do leta 2023 na voljo 32 milijonov evrov.

Sem sodijo tudi vavčerji za digitalizacijo, ki so namenjeni MSP s sedežem v Republiki Sloveniji za dvig digitalnih kompetenc, izdelavo digitalne strategije, digitalni marketing in kibernetsko varnost. Z njimi bodo podjetja lahko povečala svojo konkurenčnost, dodano vrednost oziroma prihodke od prodaje.

Višina sredstev, ki je na razpolago za izvedbo javnih pozivov na področju digitalizacije za obdobje od 2019 do 2023, znaša 8,5 milijona evrov oziroma približno 2 milijona evrov na letni ravni.

Spodbudno okolje za inovacije in prototipe ter pomoč pri internacionalizaciji se prav tako kaže v razviti mreži tujih podjetij ter bolj dosegljivih partnerstvih v sferi EU. Pri tem bo MSP pomagal katalog strokovnjakov, usposabljanj ter smernic za digitalno preobrazbo.

Več iz rubrike