Boj na naftnem trgu – kdo bo prvi trenil z očmi?

Da bi stabilizirali naftni trg, je Savdska Arabija predlagala dodatno zmanjšanje proizvodnje nafte za milijon in pol sodov na dan.
Fotografija: Čeprav bodo Savdijci povečali črpanje nafte na rekordnih 12 milijonov sodov nafte na dan, s to količino ne bodo nadomestili izgub v proračunu. Foto Sergei Karpukhin Reuters
Odpri galerijo
Čeprav bodo Savdijci povečali črpanje nafte na rekordnih 12 milijonov sodov nafte na dan, s to količino ne bodo nadomestili izgub v proračunu. Foto Sergei Karpukhin Reuters

Več iz rubrike

finance

Celsius, velikan med kripto-podjetji, uničuje življenja

Obup je tako velik, da so nekateri obupali nad življenjem. Nekateri so ostali brez doma. Celsius, ki posoja kriptovalute, uničuje življenja.

finance

Ohlajanje gospodarstev hitrejše od ohlajanja inflacije

Evro območje je izpostavljeno t. i. »war recession«, ki se navezuje na negotovo oskrbo s plinom tekom bližajočega se jesensko-zimskega obdobja.

finance

Julija inflacija v Sloveniji 11-odstotna

V Sloveniji so se cene življenjskih potrebščin julija na letni ravni v povprečju zvišale za 11 odstotkov, na mesečni pa za odstotek.

finance

Kitajci ne plačujejo hipotekarnih posojil za stanovanja

Se lahko kitajski trend preseli tudi k nam in tudi mi ne bomo več plačevali kreditov? Kaj bi to pomenilo za slovenske banke in gospodarstvo?

Komentarji: