Bitcoin po dveh mesecih spet nad 10.000 dolarjev

Po nekaj tednih trgovanja v ozkih razponih je bitcoin v nedeljo prvič od začetka junija prebil »magično mejo« 10.000 dolarjev.
Fotografija: Prva kriptovaluta je od prejšnjega četrtka začela agresivno pridobivati ​​na ceni. FOTO: Getty Images/iStockphoto
Odpri galerijo
Prva kriptovaluta je od prejšnjega četrtka začela agresivno pridobivati ​​na ceni. FOTO: Getty Images/iStockphoto

V nedeljo je bitcoin (BTC) dosegel najvišjo vrednost pri 10.200 dolarjih. Čez dan ni ostal na tej ravni in zvečer v nedeljo, 26. julija, padel na 9.920 dolarjev, a se je danes, v ponedeljek, spet pobral.

Trenutno je vrednost največje kriptovalute po tržni kapitalizaciji - ta v tem trenutku znaša nekaj več kot 188,372 milijard dolarjev - 10.213 dolarjev.

Soustanovitelj Morgan Creeka Anthony Pompliano je optimističen. Na Twitterju je delil objavo, v kateri je poudaril, da je bitcoin na letni ravni profitiral 35 odstotkov.Prva kriptovaluta je od prejšnjega torka začela agresivno pridobivati ​​na ceni. Kovanec je zahvaljujoč okrepitvi podpore premagal točko upora pri 9650 dolarjih. Po tem so se tehnični kazalci še naprej izboljševali, kar je omogočilo ohranjanje dinamike gibanja navzgor.

Glede na trenutno dogajanje na trgu, je očitno, da se je apetit po tveganju vrnil. V obdobju zadnjih 4-5 tednov smo na trgu altcoinov (zlasti v projektih DeFi) videli revizijo bonitetne ocene. BTC je ostal v ozadju, a stabilen. V nekem trenutku bo nastopilo ovrednotenje vrednosti altcoinov in kapital se bo najverjetneje preselil v BTC.
 

Več iz rubrike

Komentarji: