Jure Bizjak

O avtorju

Jure Bizjak je po izobrazbi gimnazijski maturant. V svojih 15 aktivnih delovnih letih si je nabral mnogo raznolikih izkušenj. Je glasbenik, šolan maser in holistični terapevt. Na Inštitutu Most deluje kot podjetniški svetovalec in mentor za razvoj osebnostnih potencialov.

Zase pravi, da mu je vseživljenjsko učenje vodilo in namera. Je strasten, praktično izobražen in predvsem sledi viziji medsebojnega spoštovanja in soustvarjanja med posamezniki in podjetji. Njegovo delo je večinoma svetovanje in mentoriranje lastnikom podjetij in vodij pri uresničevanju njihovih višjih potencialov. Podpira jih pri iskanju harmoničnega ravnovesja med privatnim življenjem in poslovnim delom.

Navdihujejo ga ti spreminjajoči se časi, v katerih živimo. "Vedno se lahko odločimo, da delamo dobro in smo boljši posamezniki, kar posledično ustvarja dragocene poslovne in osebne odnose."

Konflikti v podjetju in kako jih razrešiti

Ni potrebno, da se v vašem podjetju izogibate ali bojite konfliktov. Ti so naravni in celo zdravi, pod pogojem, da znamo s konflikti ustrezno ravnati.

Namera, obljuba in izvedba

V podjetniškem svetu je velik poudarek prav na vrednosti. Na koncu dneva, meseca in leta, je pomembno, da naše podjetje ustvarja presežek.

Zavestno kreiranje v podjetništvu

V večini naših vsakodnevnih odločitvah, ki jih sprejemamo nas primarno vodi naša podzavest.

Medgeneracijsko usklajevanje zaposlenih

V vsaki državi je delovna sila nekoliko specifična. Različne kulture se soočajo z različnimi izzivi. Kar je skupno vsem je konstantna sprememba.

Pomembni elementi prodajne ponudbe

Predlog za sodelovanje ali prodajna ponudba vašega podjetja je jedro vaše konkurenčne prednosti.

Zakaj so redni kolegiji tako pomembni?

Po določenih modalitetah naj bi bil najprimernejši čas za termin sestanka torek ob 14:30. Niti ni prezgodaj zjutraj in tudi ne prepozno v tednu.

Kako si v podjetništvu postaviti prioritete?

Vedno znova se v podjetništvu vračamo na to, kar je najbolj bistveno za uspešno opravljanje lastnega posla - gre za prioritete.

Vprašanja, ki jih je dobro zastaviti na kadrovskem razgovoru

Podajam nekaj praktičnih vprašanj, ki jih lahko uporabite, ko iščete nove zaposlene ali pa želite preveriti splošno stanje pri obstoječih zaposlenih.

Kako voditi konstruktivno konfliktno komunikacijo?

Se kot vodja morda sprašujete, kako ustvariti delovno okolje, ki spodbuja zaposlene k vključevanju v konstruktivne konflikte?

Kako voditi z zgledom?

Kot dober vodja podjetja in zaposlenih se lahko vedno znova vprašamo, ali znamo avtentično voditi in usmerjati zaposlene.