Aljoša Črnko

aktualno

Inflacija v območju evra je dosegla deset odsotkov

Skupna valuta stare celine je pod vse večjim pritiskom. Inflacijo poganjajo energenti, ki so se podražili za 40,8 odstotka, sledijo hrana, alkohol in tobak.

aktualno

Vlada nekoliko popustila pri spremembah glede normirancev

Po novem predlogu bi priznane normirane odhodke zniževali nad 35.000 evrov prihodkov in ne nad 25.000 evrov, kot je bilo sprva načrtovano.

aktualno

Denarja na trgu je več kot dobrih startupov za vlaganje

Vrednotenja zagonskih podjetij so bila prejšnja leta ponekod že absurdna. Danes je treba zagovarjati, kako s poslom doseči svoje projekcije.

aktualno

Nova obdavčitev normirancev predvidoma že z novim letom

Sprememba vpliva na tiste, ki na leto zaslužijo več kot 25.000 evrov. Ti bodo obdavčeni za znesek nad 25.000 evrov po neto 12-odstotni stopnji.

aktualno

Ukrajinskim beguncem grozi dvojno obdavčevanje

Če begunci v tuji državi bivajo več kot 183 dni, so tam prepoznani kot davčni upravičenci. Tako so izpostavljeni obdavčitvi v domači Ukrajini in tujini.

ikonomija

Ameriški poziv Applu in Googlu naj umakneta TikTok

Kitajskemu družbenemu omrežju očitajo, da krši pogoje o dostopu do podatkov uporabnikov. Odprle naj bi se možnosti umika aplikacije iz spletnih trgovin.

aktualno

Glovo se po prevzemu Ehrane širi proti Balkanu in Afriki

Španski dostavljavec Glovo se širi tudi po Balkanu in Afriki, kamor so do danes investirali že 25 milijonov evrov, v enem letu pa bodo še dodatnih 50 milijonov.

aktualno

Ehrano bodo na ulici zamenjali rumeni nahrbtniki podjetja Glovo

Španci so slovensko Ehrano prevzeli, ker na našem trgu vidijo ogromno priložnosti za uspeh. Istočasno se širijo tudi na Balkan.

ikonomija

Facebook priskočil na pomoč malim podjetjem

Intervju z Angeliko Gifford, podpredsednico Facebooka za Srednjo Evropo in članico nadzornega sveta.

aktualno

Prevzem GoOptija je podpisan in že izpeljan

Deset let po ustanovitvi, osrednja dejavnost GoOptija ostaja prevoz na letališča, nov lastnik pa napovedal tudi novo storitev medkrajevnega prevoza na delo.