Priljubljena vplivnica ukradla identiteto, da bi dobila posojilo

Ameriška vplivnica je bila aretirana zaradi spletne goljufije, ki vključuje sklad za pomoč pri pandemiji.
Fotografija: Danielle Miller je z ukradenim bančnim računom uživala v razkožju. Foto: Killadmilla/Instagram
Odpri galerijo
Danielle Miller je z ukradenim bančnim računom uživala v razkožju. Foto: Killadmilla/Instagram

Danielle Miller s Floride je ukradla identiteto prebivalki Massachusettsa, da bi dobila posojilo iz državnega sklada za pomoč pri okrevanju po pandemiji covid-19. Tamkajšnje oblasti trdijo, da je prejela nekaj več kot 100 tisoč dolarjev. To pa ni edina njena goljufija.

image_alt
Hrvatica, ki se je z modnimi torbicami prebila v New York

Na ukraden račun prejela več kot 100 tisoč dolarjev


Domnevno je dostopala do spletnega računa registra motornih vozil, preko katerega je dobila osebne podatke osebe. Z ukradeno identiteto je odprla bančni račun. Nato je zaprosila za posojilo, namenjeno malim podjetjem kot pomoč med pandemijo. Na ukraden račun je avgusta 2020 prejela 102 tisoč dolarjev, pravijo tožilci.
Z ukradenim denarjem naj bi vplivnica najprej rezervirala zasebno letalo. Foto: Shutterstock
Z ukradenim denarjem naj bi vplivnica najprej rezervirala zasebno letalo. Foto: Shutterstock

Na veliko zapravljala


Mlada vplivnica ni z zapravljanjem počakala niti minute. Najprej je rezervirala zasebno letalo v Kalifornijo, nato pa še luksuzni hotel. Prav tako je redno dvigovala denar na bankomatu. Za vse transakcije je uporabljala ponarejeno vozniško dovoljenje, na katerem je sicer bila njena slika. Vse skupaj je tudi redno objavljala na svojem Instagram profilu, pod imenom »killadmilla«, ki ima več kot 34 tisoč sledilcev.
 

Zaprosila za posojilo v višini 900 tisoč dolarjev


V nadaljnji preiskavi je bilo ugotovljeno, da je Millerjeva septembra 2020 plačala račun za luksuzni hotel Petit Ermitage, v višini 5500 dolarjev. Čez nekaj dni je na socilnem omrežju delila svojo fotografijo pred tem hotelom. Nič spornega, če ne bi računa poravnala z ukradenim denarjem. Na drugi fotografiji, ki jo bremeni, je slikana z Rolls Royceom pred drugim luksuznim hotelom na Beverly Hillsu. Obtožena je tudi drugih goljufij. Med drugim naj bi z uporabo spletnih računov iz registra za motorna vozila, do katerega je imela dostop, zaprosila za 900 tisoč dolarjev posojila.
image_alt
V načrtu Instagram za otroke; stroka ogorčena

Grozi ji 20 let zapora


Če bo obtožena, ji grozi do 20 let zapora, od tega tri leta pod nadzorom. Plačati pa bo morala tudi globo v višini 250 tisoč dolarjev. Iz raziskave je razvidno, da se Millerjeva sploh ni trudila skriti goljufije. Še več, vse skupaj je javno objavljala na svojem Instagram profilu. Strokovnjaki pravijo, da je šlo v njenem primeru za tipičen primer zbujanja pozornosti. Če se ji je hvalisanje na socialnem omrežju splačalo, ve le sama. So pa nanjo upravičeno jezni nekateri vplivneži, ki trdijo, da je to zanje slaba reklama.

Več iz rubrike