Zagreb postaja vodilni regionalni center za rezanje kovin

Hrvaško podjetje Laser, ki se ukvarja z laserskim rezanjem kovin, bo poslovanje v kratkem povzdignilo na višjo raven.
Fotografija: Foto: Jure Eržen / Delo
Odpri galerijo
Foto: Jure Eržen / Delo

Hrvaško podjetje Laser Inženiring s sedežem v Zagrebu, ki deluje že sedem let in se ukvarja z laserskim rezanjem kovin, bo v kratkem spremenilo svoj poslovni model. V proizvodni proces bo integriralo tehnologijo 4.0, kar jim bo omogočilo, da bodo postali vodilni inovativni servisni center za rezanje in strojno obdelavo kovin v regiji do leta 2025, poroča Poslovni dnevnik.
 
image_alt
Kriptovalute: Bitcoin ponovno presegel psihološko mejo

Lastnik in direktor podjetja Andjelko Kascel je pojasnil, da je njihov cilj oblikovati prvi storitveni center, v katerem se bodo uporabljale vse tehnologije rezanja, ki so zaenkrat znane in uporabljene po svetu.
 
»Ko je začelo naraščati povpraševanje po drugih tehnologijah rezanja kovin, smo se začeli usposabljati za rezanje cevi, rezanje z vodnim curkom, s plazmo in za avtogeno rezanje. Poleg različnih metod rezanja kovin smo uvedli dopolnilne tehnologije in storitve obdelave, kot so upogibanje kovin, varjenje, izdelava kovinskih konstrukcij in sklopov ter zaščita kovin. Strankam smo namreč želeli ponuditi celostno storitev po konkurenčnih cenah,« je razložil Kascel.
Slika je simbolična. Foto: Matej Družnik
Slika je simbolična. Foto: Matej Družnik

Podjetje ohranilo vodilni tržni delež na področju rezanja kovin na Hrvaškem

 
Kascel je dejal, da je podjetje kljub močni konkurenci, neugodnemu gospodarskemu okolju in težavam pri iskanju ustreznega kadra ohranilo vodilni tržni delež v panogi rezanja kovin na Hrvaškem. Nadaljuje, da je to zagon, da vodilni položaj dosežejo tudi na področju drugih predelovalnih tehnologij in se močneje pozicionirajo na območju Evropske unije.
 
Kascel je še dejal, da se s poslovanjem usmerjajo na zahodni del Evropske unije. Glavna težava v podjetju je pomanjkanje kvalificirane delovne sile. Trenutno je v podjetju 43 zaposlenih. Delovno sposobni ljudje se, kot je razložil direktor podjetja Laser Inženiring, izseljujejo iz države in iščejo boljšo in varnejšo zaposlitev v tujini. Rešitev vidi v strukturnih reformah,ki bi jih morala izvesti država in bi pripomogle k stabilni gospodarski rasti, zaradi česar bi narasle potrebe po kakovostni delovni sili.
 
image_alt
Delavcev brez regresa letos že več kot lani v celem letu

»Pri vlaganju v nove tehnologije brez ustrezno usposobljene delovne sile produktivnost ne more biti takšna, kot bi lahko bila. Rezultati so le nekoliko boljši od preteklih. Posledično smo sprejeli strateški načrt za vzpostavitev izobraževalnega centra in usposabljanje lastnega osebja,« je še pojasnil direktor uspešnega zagrebškega podjetja.
 

Več iz rubrike

aktualno

Kitajci imajo revolucionarno baterijo, ki naj bi pometla s Teslo

Največji proizvajalec baterij za avtomobile CATL, je predstavil baterijo z novo tehnologijo, ki naj bi z enim polnjenem dosegla skoraj 1000 kilometrov.

aktualno

Trump naj bi davil agenta tajne službe in v steno zalučal hamburger

Nekdanja uslužbenka v Beli hiši je razkrila nekaj novih podrobnosti o vedenju nekdanjega predsednika ZDA.

aktualno

Nosečo mamo zaradi kraje čokolad obsodili na deset mesecev zapora

Tridesetletna Zagrebčanka bo zaporno kazen odslužila z družbenokoristnim delom, je odločilo sodišče.

aktualno

Odpadke iz zahoda nezakonito vozijo v srednjo in vzhodno Evropo

Zločini proti okolju so deležni več pozornosti, odkar so podnebne politike postale ključnega pomena, v najnovejšem poročilu ugotavlja Europol.

Komentarji: