Z ljubljanskega letališča odslej na 19 destinacij

V poletni sezoni, ki se začenja z današnjim dnem, bo z Letališča Jožeta Pučnika možno leteti na več destinacij, kot jih je bilo na voljo v dosedanjem času.
Fotografija: Foto: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Foto: Uroš Hočevar/Delo

Ljubljansko letališče v poletni sezoni, ki se začenja danes, napoveduje večjo ponudbo letov. Z Brnika bo po najnovejših podatkih letelo 15 prevoznikov, ki bodo letališče povezali z 19 destinacijami. V Fraportu Slovenija, ki upravlja z letališčem, pričakujejo tudi močno čartersko sezono.

image_alt
Zasebno letalo, s katerim leti Elon Musk

Air France bo v poletni sezoni dvakrat dnevno letel v Pariz, Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico in od junija dalje štirikrat tedensko v Tivat, Air Serbia osemkrat tedensko v Beograd in trikrat tedensko v Niš, British Airways od maja dalje petkrat tedensko na londonski Heathrow, Brussels Airlines šestkrat tedensko v Bruselj in Easyjet šestkrat tedensko na Gatwick v Londonu.

Flydubai bo dnevno letel v Dubaj, Israir Airlines od junija dalje dvakrat tedensko v Tel Aviv, LOT Polish Airlines petkrat tedensko v Varšavo, Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in od maja dalje petkrat tedensko v München, Swiss International Airlines dnevno v Zurich, Transavia štirikrat tedensko v Amsterdam, Transavia France od aprila dvakrat tedensko na pariško letališče Orly, Turkish Airlines desetkrat tedensko v Istanbul ter Wizz Air dvakrat tedensko v Bruselj (Charleroi) in trikrat tedensko na letališče Luton v Londonu.

Foto: Uroš Hočevar/Delo
Foto: Uroš Hočevar/Delo

Za razliko od prvotnih napovedi v poletni sezoni z Brnika v Helsinke ne bo letel Finnair.

Pričakovanih tudi več čarterskih poletov

Zaradi razmer ob ukrajinsko-ruski krizi so medtem do nadaljnjega odpovedani leti Aeroflota v Moskvo in družbe Rossiya Airlines v Sankt Peterburg. Prav tako ni napovedanih letov prevoznika Windrose v Kijev.

image_alt
Leteči dirkalnik na vodikov pogon

V Fraportu Slovenija pričakujejo tudi več čarterskih poletov. V ponudbi turističnih agencij, ki organizirajo poletne čarterje z ljubljanskega letališča, bodo turška Antalya, španski Barcelona in Vitoria, številni grški otoki, Jordanija, Madeira, egiptovska Hurgada in Šarm el Šejk, Malta, Azori, Albanija, Nizozemska, italijanska Sicilija, Islandija in Latvija.

V poletnih sezonah ljubljansko letališče sicer beleži največje povpraševanje po letalskih prevozih. V Fraportu Slovenija pričakujejo, da bodo letos oskrbeli še enkrat več potnikov kot lani. Pričakovano število potnikov za 2022 bo doseglo 52 odstotkov obsega potniškega prometa, ki ga je letališče zabeležilo v letu 2019, torej pred pandemijo covida-19.

image_alt
To je najbogatejši človek vseh časov

Več iz rubrike