Z ljubljanskega letališča odslej na 19 destinacij

V poletni sezoni, ki se začenja z današnjim dnem, bo z Letališča Jožeta Pučnika možno leteti na več destinacij, kot jih je bilo na voljo v dosedanjem času.
Fotografija: Foto: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Foto: Uroš Hočevar/Delo

Ljubljansko letališče v poletni sezoni, ki se začenja danes, napoveduje večjo ponudbo letov. Z Brnika bo po najnovejših podatkih letelo 15 prevoznikov, ki bodo letališče povezali z 19 destinacijami. V Fraportu Slovenija, ki upravlja z letališčem, pričakujejo tudi močno čartersko sezono.

image_alt
Zasebno letalo, s katerim leti Elon Musk

Air France bo v poletni sezoni dvakrat dnevno letel v Pariz, Air Montenegro trikrat tedensko v Podgorico in od junija dalje štirikrat tedensko v Tivat, Air Serbia osemkrat tedensko v Beograd in trikrat tedensko v Niš, British Airways od maja dalje petkrat tedensko na londonski Heathrow, Brussels Airlines šestkrat tedensko v Bruselj in Easyjet šestkrat tedensko na Gatwick v Londonu.

Flydubai bo dnevno letel v Dubaj, Israir Airlines od junija dalje dvakrat tedensko v Tel Aviv, LOT Polish Airlines petkrat tedensko v Varšavo, Lufthansa dvakrat dnevno v Frankfurt in od maja dalje petkrat tedensko v München, Swiss International Airlines dnevno v Zurich, Transavia štirikrat tedensko v Amsterdam, Transavia France od aprila dvakrat tedensko na pariško letališče Orly, Turkish Airlines desetkrat tedensko v Istanbul ter Wizz Air dvakrat tedensko v Bruselj (Charleroi) in trikrat tedensko na letališče Luton v Londonu.

Foto: Uroš Hočevar/Delo
Foto: Uroš Hočevar/Delo

Za razliko od prvotnih napovedi v poletni sezoni z Brnika v Helsinke ne bo letel Finnair.

Pričakovanih tudi več čarterskih poletov

Zaradi razmer ob ukrajinsko-ruski krizi so medtem do nadaljnjega odpovedani leti Aeroflota v Moskvo in družbe Rossiya Airlines v Sankt Peterburg. Prav tako ni napovedanih letov prevoznika Windrose v Kijev.

image_alt
Leteči dirkalnik na vodikov pogon

V Fraportu Slovenija pričakujejo tudi več čarterskih poletov. V ponudbi turističnih agencij, ki organizirajo poletne čarterje z ljubljanskega letališča, bodo turška Antalya, španski Barcelona in Vitoria, številni grški otoki, Jordanija, Madeira, egiptovska Hurgada in Šarm el Šejk, Malta, Azori, Albanija, Nizozemska, italijanska Sicilija, Islandija in Latvija.

V poletnih sezonah ljubljansko letališče sicer beleži največje povpraševanje po letalskih prevozih. V Fraportu Slovenija pričakujejo, da bodo letos oskrbeli še enkrat več potnikov kot lani. Pričakovano število potnikov za 2022 bo doseglo 52 odstotkov obsega potniškega prometa, ki ga je letališče zabeležilo v letu 2019, torej pred pandemijo covida-19.

image_alt
To je najbogatejši človek vseh časov

Več iz rubrike

aktualno

Študentje bodo za prakso imeli na razpolago 3,5 milijona evrov

Odobrena so evropska sredstva za javni razpis, namenjen pridobivanju praktičnih izkušenj in znanj študentov v delovnem okolju za obdobje 2022/2023.

aktualno

Kaj se dogaja v Evropi? Salmonela tudi v največji tovarni čokolade

V največji tovarni čokolade na svetu, ki jo švicarski velikan Barry Callebaut upravlja v belgijskem mestu Wieze, so odkrili bakterije salmonele.

aktualno

Ukrajinsko pristanišče je vendarle zapustila prva ladja z žitom

Trgovski ladji varnost zagotavljajo ruske bojne ladje, ukrajinsko pristanišče pa je bilo razminirano.

aktualno

Demostat: 51 odstotkov prebivalcev Srbije nasprotuje vstopu v EU

81 odstotkov prebivalcev Srbije meni, da mora Srbija za vsako ceno ohraniti svojo nevtralno držo, 80 odstotkov ne podpira uvedbe sankcij proti Rusiji.

Komentarji: