Volkswagen v rdeče številke potegnil tudi Porsche

Milijardna izguba avtomobilskega koncerna Volkswagen je v rdeče številke pripeljala tudi njegovega največjega lastnika, družbo Porsche Automobil Holding.
Fotografija: Izguba po davkih je v prvem polletju znašala 329 milijonov evrov. FOTO: REUTERS/Ina Fassbender 
Odpri galerijo
Izguba po davkih je v prvem polletju znašala 329 milijonov evrov. FOTO: REUTERS/Ina Fassbender 

Holdinška družba Porsche, ki je v lasti družin Porsche in Piech, ima v Volkswagnu nekaj več kot 53 odstotkov navadnih delnic oziroma skupno 31,3-odstotni delež. Ima še nekaj drugih naložb, a vendarle poslovanje Volkswagna odločilno vpliva na njene bilance.

Izguba po davkih je v prvem polletju znašala 329 milijonov evrov, potem ko je lani v tej kategoriji Porsche beležil 2,38 milijarde evrov dobička, poroča STA, ki se sklicuje na vir nemške tiskovne agencije dpa.V luči negotove situacije Porsche Automobil Holding tudi tokrat ni želel napovedovati poslovnega izida ob koncu leta. So pa navedli, da pričakujejo pozitivne številke.

Največji evropski proizvajalec avtomobilov Volkswagen je v polletju zaradi posledic novega koronavirusa zabeležil izgubo v višini 1,4 milijarde evrov. V enakem obdobju lani je imel 9,6 milijarde evrov dobička.

Več iz rubrike

aktualno

Prejemnik priznanja za življenjsko delo za management je Igor Mervič

Igor Mervič je prejemnik priznanja za življenjsko delo na področju managementa 2021. Priznanje bo prejel danes na srečanju Združenja Manager.

aktualno

Hrvaško podjetje Plan Radar od vlagateljev pridobilo 69 milijonov

Naložba sodi v financiranje serije B in bo podjetju pomagala nadaljevati pot globalne širitve, usmerjene predvsem na oddaljene trge.

aktualno

Slovenski proizvajalec sladoledov Leone krepi prisotnost v tujini

Družba Incom s sedežem v Ajdovščini ima za sabo uspešno leto. Zdaj načrtuje krepitev proizvodnje in širitev na tujih trgih.

aktualno

Najbolje prodajani avtomobili v Evropi, Ameriki in po svetu

Evropski vozniki smo v prejšnjem letu zvesto prisegali na malce manjše avtomobile, medtem ko so prebivalci Severne Amerike še vedno nori na 'pickupe'.

Komentarji: