(VIDEO) Prva hrvaška električna jahta požela velik aplavz

Hrvaško podjetje Salona Yachts je v Splitu predstavilo svojo novo in edinstveno luksuzno jahto, Salona 46.
Fotografija: Prva hrvaška električna jahta je edinstvena na svetovnem trgu, ker je opremljena z dvema elektromotorjema in patentiranim motorjem Servoprop proizvajalca OceanVolt, kar ji omogoča izjemne jadralne zmogljivosti in hkratno polnjenje akumulatorja. FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts
Odpri galerijo
Prva hrvaška električna jahta je edinstvena na svetovnem trgu, ker je opremljena z dvema elektromotorjema in patentiranim motorjem Servoprop proizvajalca OceanVolt, kar ji omogoča izjemne jadralne zmogljivosti in hkratno polnjenje akumulatorja. FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts

Prva hrvaška električna jahta je edinstvena na svetovnem trgu, ker je opremljena z dvema elektromotorjema in patentiranim motorjem Servoprop proizvajalca OceanVolt, kar ji omogoča izjemne jadralne zmogljivosti in hkratno polnjenje akumulatorja.
 
»Razvili smo popolnoma nov električni pogon, ki ima v svojem sistemu dva elektromotorja, ki nam praktično pomagata pri hidro-regeneraciji zmogljivosti baterij med plovbo z veliko večjo hitrostjo,« je za Croatia Week dejal Marin Donadini, direktor podjetja Salona Yachts.
 
<strong>Marin Donadini</strong>, direktor podjetja Salona Yachts. FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts
Marin Donadini, direktor podjetja Salona Yachts. FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts
Salona 46 je opremljena z električnim motorjem, ki nudi 10 ur avtonomije s hitrostjo 6,5 vozla ali največjo hitrostjo 8,5 vozla in 3 ure jadranja.
 
Ko ladja zajadra, spet proizvede elektriko in od povsem praznega akumulatorja do popolnoma napolnjenega potrebuje približno 20 ur plovbe s hitrostjo pet in pol oziroma šest vozlov.


Nova Salona 46 združuje najboljše elemente tehnologije, oblikovanja, kakovosti in udobja ter je zasnovana tako, da je trdna, a lahka, kot rezultat naprednih gradbenih tehnik.
 
Trup in paluba sta zasnovana v vakuumski infuziji v vinil ester smoli, kar je pripomoglo k presegu pričakovane jadralne zmogljivosti, še poroča Croatia Week.
 
Jahta je opremljena z dvema elektromotorjema in patentiranim motorjem Servoprop proizvajalca OceanVolt. FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts
Jahta je opremljena z dvema elektromotorjema in patentiranim motorjem Servoprop proizvajalca OceanVolt. FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts
»Pomembno je omeniti, da je Salona izjemno predana razvoju, podpori in uvajanju zelene tehnologije ter promociji okolju prijaznih luksuznih plovil. Salonina ekipa v sodelovanju z dobavitelji razvija in strankam ponuja najboljše zelene rešitve, ki so trenutno na voljo na trgu, kar pomeni velik korak naprej na svetovnem trgu luksuznih čolnov,« so sporočili iz ladjedelnice.
 
Ta hrvaški izdelek je kombinacija ekologije in razkošja. V ladjedelnici jih bodo proizvedli približno 20 na leto. Prva ladja je že odpotovala do kupca v ZDA.
 
Oglejte si spodnji video.


FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts
FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts


FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts
FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts


FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts
FOTO: MARIO ALAJBEG / Salona Yachts

Več iz rubrike